Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

'Samenwerkingsakkoord Vlaanderen en Palestijnen voorbarig'

Datum nieuwsfeit: 24-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSMEDEDELING VAN HET KABINET VAN

MINISTER PATRICK DEWAEL

VLAAMS MINISTER VAN FINANCIEN, BEGROTING,

BUITENLANDS BELEID EN EUROPESE AANGELEGENHEDEN

24 mei 2000

Samenwerkingsakkoord Vlaanderen en Palestijnen voorbarig

Gisteren bracht de Palestijnse minister van internationale samenwerking, Nabil Shaat, een bezoek aan Brussel. Hij ontmoette er Vlaams minister Johan Sauwens. Tijdens deze ontmoeting verklaarde Vlaams minister van buitenlandse handel Sauwens dat er nog deze zomer samenwerkingsakkoorden ondertekend worden met de Palestijnse Autonome Gebieden.

Volgens minister-president Dewael, die als minister van buitenlands beleid bevoegd is voor deze materie, zijn deze verklaringen voorbarig. Dit samenwerkingsakkoord is vooralsnog inhoudelijk niet besproken in de Vlaamse regering. De juridische mogelijkheden en de opportuniteit van een eventueel Vlaams-Palestijns samenwerkingsakkoord worden nog onderzocht.

Wel is afgesproken dat de minister van buitenlands beleid samen met de minister verantwoordelijk voor ontwikkelingssamenwerking een nota zou voorleggen aan de Vlaamse regering waarna dan een principiële beslissing kan genomen worden.

Ook over eventuele steun voor de oprichting van een onafhankelijke Palestijnse staat is er binnen de regering nog geen overleg geweest.

info : Herman Knapen, woordvoerder van
minister Dewael - tel. (02) 553 29 11
e-mail:(persdienst.dewael@vlaanderen.be)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie