Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Cisco introduceert Internet Communications Software Group

Datum nieuwsfeit: 24-05-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Perscontact:
Karin van Geelen
Public Relations
Cisco Systems
Telefoon: 020 342 34 12
E-mail: (kgeelen@cisco.com)

PR bureau:
Robert de Moll
MCS BV
Telefoon: 023 562 82 08
E-mail: (robertdm@monogram.nl)

Cisco Systems introduceert nieuwe Internet Communications Software Group

Innovatieve softwareplatforms versnellen implementatie van oplossingen voor geïntegreerde spraak en data

Amsterdam, 24 mei 2000 - Cisco Systems annonceert de formele oprichting van de Internet Communications Software Group (ICSG), die Cisco's softwarestrategie ten uitvoer moet brengen. De groep levert softwareplatforms, die bedrijven, serviceaanbieders en softwareleveranciers in staat stellen om het volledige potentieel van geconvergeerde spraak- en datanetwerken te realiseren. Verschillende leveranciers, waaronder Oracle en Hewlett-Packard, maken vandaag bekend dat zij ICSG's open platform-benadering voor de markten voor relatiemanagement en geïntegreerde communicatie ondersteunen.

"Door Cisco's open benadering van dit softwareplatform kunnen klanten krachtige zakelijke applicaties en infrastructuren voor Internetcommunicatie gebruiken, waardoor een veelomvattende e-business oplossing voor het beheren van de convergentie van spraak- en datatoepassingen en services ontstaat," zegt Mark Barrenechea, senior vice-president van Oracle. "Wij denken dat Cisco's platformbenadering softwareleveranciers zoals Oracle in staat zal stellen om nieuwe multimedia-oplossingen te leveren, waarmee een uitgebreid relatiemanagement over alle kanalen mogelijk wordt, wat essentieel is voor de huidige e-bedrijven."

"De opdracht van de Internet Communications Software Group is om Cisco een van de belangrijkste aanbieders van softwareplatforms te maken. In samenwerking met ons ecosysteem van technologieleveranciers ontstaan zo complete oplossingen, die media-onafhankelijke interacties op zowel spraak- als datanetwerken verenigen. Hierdoor wordt de effectiviteit van zakelijke en persoonlijke communicatie belangrijk verbeterd," zegt James Richardson, senior vice-president van Cisco Systems.

Cisco annonceert eveneens een end-to-end strategie om deze softwareplatforms via consultants, systemintegrators, resellers, Application Service Providers (ASP's) en outsourcers op de markt te brengen.

Marktbenadering via softwareplatforms
De softwareplatforms van de Internet Communications Software Group vormen een aanvulling op bestaande applicaties voor relatiemanagement, waardoor deze zowel data- als spraaknetwerken omspannen en met elk apparaat benaderd kunnen worden. Deze aanpak sluit aan bij de wijze waarop Cisco met partners samenwerkt, waardoor de best mogelijke oplossingen op de markt gebracht kunnen worden.

ICSG's platform voor relatiemanagement
Volgens een recent rapport van Piper Jaffray zal de softwaremarkt voor klantenservice-applicaties in 2003 een waarde vertegenwoordigen van veertien miljard dollar. Dit heeft betrekking op de marktkansen van Cisco's softwareplatform voor klantenservice en van oplossingen van Cisco's technologieleveranciers. De huidige infrastructuur van contactcentra lijkt nog het meest op een stel onafhankelijke 'pijpen', die elk op een specifiek contactkanaal zijn aangesloten. Maar klanten hebben behoefte aan geïntegreerde softwareplatforms, die alle mediasoorten samenbrengen en die voorzien zijn van uitgebreide mogelijkheden om met legacy-systemen geïntegreerd te worden. Cisco's benadering bouwt voort op haar krachtige oplossingen voor data- en spraaknetwerken en slechten de barrières, die de traditionele spraaknetwerken scheiden van de groeiende Internet-datanetwerken.

ICSG's platform voor klantenservice vormt een combinatie van intelligent contactmanagement, functionaliteit om samen te werken via het web, software voor geheel of gedeeltelijk automatische antwoorden per e-mail en de krachtige Cisco-oplossingen voor IP-telefonie. Meerdere contactkanalen - het web, telefoon, chat-sessies, VoIP, IVR, fax en e-mail - kunnen dus op een geïntegreerde manier worden beheerd, zodat de best mogelijke klantenservice ontstaat.

Op het gebied van klantenservice hebben reeds vele toonaangevende aanbieders van software voor Customer Relation Management (CRM)/eCRM gekozen voor de benadering en het platform van Cisco. Het betreft onder meer Chordiant Software, Kana Communications, Octane Software, Oracle, Pegasystems en Peoplesoft/Vantive.

Tot de technologieleveranciers die deel uitmaken van Cisco's ecosysteem, behoren ook toonaangevende aanbieders van dicteerapparatuur, Interactive Voice Response-systemen en van software voor data-monitoring en personeelsmanagement, waaronder APEX Voice Communications, Blue Pumpkin Software, Dictaphone (een onderdeel van Lernout & Hauspie), Edify, e-talk Corporation, Eyretel plc, IEX, InterVoice-Brite, NICE Systems, Racal Recorders, Syntellect en Witness Systems.

Geïntegreerd communicatieplatform
Volgens de Pelorus Group zal de markt voor geïntegreerde berichtenverwerking (unified messaging) in 2004 een omvang bereiken van zes miljard dollar. Geïntegreerde communicatie vormt een uitbreiding van de traditionele store-and-forward unified messaging, door deze berichtenverwerking te integreren met real-time call-management en services voor terugmelding en door dit uit te breiden met nieuwe services, die mogelijk worden gemaakt door de convergentie van spraak en Internettoepassingen. De markt voor geïntegreerde communicatie is zelfs nog belangrijk groter dan bovengenoemd bedrag.

Op het gebied van geïntegreerde communicatie combineert Cisco's open platform de beste eigenschappen van het spraaknetwerk (via Cisco-gateways naar TDM en mobiele netwerken) met de flexibiliteit en 'rich' data, informatie en functionaliteit van het Internet en multimedia en geïntegreerde berichtenverwerking. Klanten hebben daardoor de mogelijkheid om hun geïntegreerde berichtenverwerking uit te breiden met call-control, terugmelding en call-management, zodat zij nieuwe, gedifferentieerde services kunnen creëren. Een typische oplossing voor geïntegreerde communicatie bestaat uit geïntegreerde berichtenverwerking, 'single number reach' met geïntegreerde call-screening en prioriteitsmelding, gekoppeld met mogelijkheden voor 'call-back sender'.

Op het gebied van geïntegreerde communicatie bieden Cisco's technologiepartners de beste oplossingen en ondersteuning, waarmee klanten zich op hun respectievelijke markten beslissend kunnen onderscheiden. Cisco's partners op het gebied van geïntegreerde communicatie zijn Hewlett-Packard, Sun Microsystems/iPlanet en Software.com. De onafhankelijke softwareleveranciers (ISV's) zijn Nuance voor spraakherkenning, Lernout & Hauspie (L&H) voor conversietechnologieën van tekst naar spraak en vice versa, en OpenPort voor high-end faxapplicaties.

Samenwerking leidt tot volledige oplossingen
Het is de strategie van ICSG om op basis van haar softwareplatforms complete oplossingen te leveren, via een netwerk van consultants, systemintegrators, resellers, ASP's en outsourcers. Bedrijven die zich reeds rond de producten van ICSG hebben geschaard zijn Deloitte Consulting, Ernst & Young, KPMG Consulting en Pricewaterhouse Coopers. Ook specifieke consultants die over een diepgaande kennis van specifieke markten en applicatiegebieden beschikken, zoals eLoyalty, HP en Spanlink Communications, en systemintegrators en resellers zoals Bell Atlantic Call Center Services en Unisys, maken onderdeel uit van Cisco's systeem van eco-partners. De Internet Communications Software Group heeft voorts programma's ontwikkeld voor outsourcers en ASP's die beheerde oplossingen aanbieden. In samenwerking met outsourcers heeft Cisco een zeer schaalbaar model ontwikkeld, waarmee softwareplatforms voor bedrijven van elke omvang gerealiseerd kunnen worden.

Meer informatie over de Internet Communications Software Group is te vinden op adres www.cisco.com/go/icsg. De on-line persmap is in te zien op adres www.cisco.com/warp/public/146/kits/icsg/index.htm.

###

Over Cisco Systems
Cisco Systems, Inc (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen voor Internet. Het hoofdkantoor is gevestigd in San Jose, Californië. In Nederland is Cisco gevestigd in Amsterdam. Cisco heeft meer dan 28.000 werknemers en realiseerde in boekjaar 1999 een totale omzet van 12,15 miljard dollar. Nieuws en informatie is beschikbaar op www.cisco.com of www.cisco.nl

###

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...