Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Beëindiging bergingswerkzaamheden RIT in Enschede

Datum nieuwsfeit: 24-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Enschede

Stand van zaken per woensdag 24 mei, 16.00 uur
Beëindiging bergingswerkzaamheden RIT

Heden, woensdag 24 mei 2000 om 14.00, heeft het R.I.T. de zoek- en bergingswerkzaamheden op het rampterrein te Enschede beëindigd. In de afgelopen 11 dagen heeft het RIT op het rampterrein 17 slachtoffers geborgen en van hen ook de identiteit vastgesteld. Het totaal aantal slachtoffers bedraagt 18; 1 slachtoffer is in het ziekenhuis overleden. Vandaag is het aantal vermisten teruggebracht naar drie. Het R.I.T. heeft namelijk vastgesteld dat er sprake is geweest van een onterecht melding.
Er zijn nu in totaal 947 gewonden geregistreerd. Van hen liggen er nog
13 in het ziekenhuis. Daarvan verblijven 4 personen op de intensive care.Buiten werking stelling rampenplan
De burgemeester van Enschede zal heden, woensdag 24 mei 2000 om 18.00 uur het rampenplan buitenwerking stellen. De noodverordening blijft tot nader orde van kracht.

Hulpverlening
Alle hulpverlening aan bewoners wordt via het Informatie en Adviescentrum gecoördineerd, dat vanmiddag officieel in gebruik genomen is.
Naar verwachting volgt nog deze week een ontruimingsplan voor het binnengebied waarin duidelijk wordt hoe deze ontruiming pand voor pand zal worden georganiseerd. Hierover wordt met de bewoners contact gezocht.


Bezoek van bewoners aan het getroffen gebied
Vanaf hedenmiddag 14.00 uur worden bewoners van het zwaar getroffen binnengebied in de gelegenheid gesteld de situatie ter plekke nader te bekijken. De komende dagen rijden busjes vanaf "het Kompas" aan de Zaanstraat. Hiervoor is een schema opgesteld, dat via de regionale media is bekend gemaakt. Bewoners, die de informatie hierover niet tijdig ontvangen hebben, kunnen zich alsnog melden via 0800-1100.

Gezondheidsrisico's in samenhang met asbest in het rampgebied zijn en waren in de afgelopen week verwaarloosbaar klein. Ook de metingen van afgelopen nacht tonen dit aan.
Voor hulpverleners die in het gebied werkzaam waren, zijn beschermende maatregelen getroffen. Arbeidsinspectie beveelt deze maatregelen ook aan voor het personeel dat de busritten verzorgt (chauffeurs en begeleiders).
De gemeente acht het niet wenselijk om in dit geval onderscheid te maken tussen begeleiders en bewoners en heeft derhalve besloten dat ook voor bewoners beschermende maatregelen verplicht zijn. De bewoners worden hiervan, voordat zij de bus ingaan, op de hoogte gesteld.BEWONERS-NIEUWSBRIEF
De gemeente heeft een tweede bewonersnieuwsbrief verspreid onder de getroffen bewoners, die inmiddels weer in hun huis wonen (in vrijgegeven gebieden) en voor zover mogelijk, ook onder de bewoners die elders verblijven. De nieuwsbrief is ook verkrijgbaar op verschillende locaties, waaronder het Informatie en Adviescentrum aan het Molenplein.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie