Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aanpak eenzaamheid ouderen in Den Haag

Datum nieuwsfeit: 24-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag


Persberichten >> Aanpak eenzaamheid ouderen

Op woensdag 24 mei a.s. bespreekt de raadscommissie voor Welzijn, Emancipatie en Volksgezondheid een nota van wethouder Jetta Klijnsma over het bestrijden en voorkomen van eenzaamheid onder ouderen. Dit voorjaar hebben instellingen en organisaties voor ouderen gereageerd op de inhoud van de folder 'Eenzaamheid te lijf'. Op 6 maart is vanuit diverse groeperingen een klankbordgroep gestart om mee te denken over de aanpak van eenzaamheid en om alle bestaande initiatieven, reacties en nieuwe activiteiten te onderzoeken.

Ook zal op de korte termijn een informatiefolder voor ouderen worden ontwikkeld. In deze folder zal een overzicht worden geboden van alle activiteiten en beschikbare voorzieningen op stedelijk-, stadsdeel- en wijkniveau. Tevens zal informatie worden opgenomen over bestaande folders en brochures zoals 'Inkomen Rondkomen', de 'Vervoerswijzer', de 'Wegwijzer Allochtonen'. De nieuwe informatiefolder zal huis aan huis worden verspreid.

Binnenkort zal in overleg met welzijns- en vrijwilligersorganisaties in de stad een wervingscampagne voor vrijwilligers onder ouderen worden voorbereid. Door vrijwilligerswerk kunnen ouderen zo lang mogelijk blijven participeren in de samenleving, worden contacten tussen jong en oud gestimuleerd en sociale netwerken behouden.

Maatregelen op langere termijn bestaan uit het ontwikkelen van sluitende netwerken van professionele-, vrijwilligersorganisaties en organisaties werkzaam voor ouderen. Daarnaast zal een systeem worden opgezet om signalen die binnen de netwerken terecht komen te kunnen verwerken. Hierdoor moeten vragen van ouderen en afstemming van activiteiten doelmatig en gericht worden afgewikkeld. Medewerkers en vrijwilligers die zich bezig houden met het ouderenwerk wordt een cursus over eenzaamheid aangeboden.

In oktober 2000 zal het uitgewerkte plan van aanpak voor de komen de jaren aan de gemeenteraad worden aangeboden. Voor het plan is f. 250.000,00 beschikbaar.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie