Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tentamensurveillance via internet Universiteit Leiden

Datum nieuwsfeit: 24-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit Leiden

Meer informatie: dienst Interne en Externe Communicatie, tel. 071-5273282

Thuis tentamen doen en toch niet kunnen spieken

Persbericht 39 (22-mei-2000) Tentamensurveillance via internet

Op woensdag 24 mei doen vijftien studenten van de opleiding Informatica van de Universiteit Leiden een tentamen 'E-commerce & e-media'. De surveillance bij dit tentamen vindt plaats via Internet. Voor zover bekend is dat nooit eerder gebeurd.

Vijftien studenten van de opleiding Informatica leggen op 24 mei om 14.00 uur het tentamen 'E-commerce & e-media' af. Zij zitten daarbij thuis achter hun PC, terwijl ze in de gaten gehouden worden door een camera en een microfoon. Op het LIACS, het opleidingsinstituut van Informatica, zit een surveillant achter een speciale computer. De vijftien studenten zijn continu op het beeldscherm te zien en via de computer te beluisteren. Wanneer zij zouden spieken via de PC, bijvoorbeeld door bestanden te raadplegen, te e-mailen of het Internet op te gaan, wordt dit onmiddellijk gesignaleerd door de surveillant. Daartoe is speciale software ontwikkeld die precies in de gaten houdt wat de studenten doen.

Meer informatie: dr. Bas Haring, telefoon 06 51 60 44 81

Meer informatie: mw.dr. B.T. Hogenelst (Internationalisering, Communicatie en Studenten) Tel. 071-5273282 / Email (BT.Hogenelst@ics.leidenuniv.nl) / 22 mei 2000, 12:45 uur

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie