Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wijziging schooltijden voor onderbouw in Amsterdam-Noord

Datum nieuwsfeit: 24-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Stadsdeel Amsterdam-Noord


Wijziging schooltijden voor onderbouw in Amsterdam-Noord

Het dagelijks bestuur van het stadsdeel heeft, in overleg met de schooldirecties en de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad, besloten de schooltijden voor de onderbouw groepen van het primair onderwijs in Amsterdam-Noord te wijzigen. Dit betekent in de praktijk dat alle onderbouw groepen (1 tm 4) vanaf het schooljaar 2000 - 2001 eens in de veertien dagen op vrijdag geen school hebben. De wettelijke regelgeving van minimaal 880 uur wordt daarmee niet overschreden.

Veel basisscholen in Nederland kampen met grote organisatorische problemen. In geval van uitval van leerkrachten zijn scholen vaak niet in staat om voor vervanging te zorgen. Door dit tekort aan leerkrachten worden er noodgedwongen kinderen naar huis gestuurd. Door de vrijkomende uren van de docenten kunnen leerlingen in andere groepen worden ondersteund en worden deze uren gebruikt voor ziektevervanging.

Voor ouders die daar behoefte aan hebben zal voor deskundige kinderopvang worden gezorgd. Afhankelijk van de hoeveelheid kinderen die daar gebruik van zullen maken wordt deze opvang in de eigen school, of in een school dicht in de buurt geregeld. De kosten van deze opvang is voor rekening van de ouders zelf. Het stadsdeel is op dit moment bezig deze voorziening te organiseren en de kosten hiervan precies uit te rekenen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie