Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Warmond krijgt waarnemend burgemeester

Datum nieuwsfeit: 24-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zuid-Holland


24-05-2000

Warmond krijgt waarnemend burgemeester

De Commissaris van de Koningin, de heer J. Franssen, is voornemens de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties te adviseren de vacature Warmond niet open te stellen. Dit is het resultaat van het overleg tussen het college van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland (GS) en het college van Burgemeester en Wethouders van Warmond.

Duidelijk is dat hier sprake is van een signaal dat de bestuurlijke positie van de gemeente Warmond, met circa 5.300 inwoners de op twee na kleinste gemeente in de provincie Zuid-Holland, ter discussie staat. Nadrukkelijk is wel aangegeven dat de uitkomst van de discussie over de bestuurlijke positie nog geheel open is.

De Commissaris van de Koningin zal zo spoedig mogelijk, na consultering van de vertrouwenscommissie, in Warmond voor langere termijn een waarnemend burgemeester aanstellen. Mede gezien de benoeming van mevrouw G.W. van der Wel-Markerink tot burgemeester van Rijswijk per 1 juni 2000.

Discussie bestuurlijke positie

Bij dit voornemen heeft de Commissaris van de Koningin laten meespelen dat GS, middels de startnotitie "Waar ligt de grens?", een discussie zijn gestart over de bestuurlijke positie van gemeenten in Zuid-Holland.

Daarnaast heeft meegewogen dat de door de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties ingestelde stuurgroep "Krachtige Gemeenten" heeft geadviseerd om in de Leidse regio en Duin-en Bollenstreek een proces in gang te zetten dat mogelijk kan leiden tot een aanpassing van de bestuurlijke samenwerking binnen en gemeentelijke indeling van het gebied.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie