Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

BMW Group start e-commerce activiteiten

Datum nieuwsfeit: 24-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
AutoRai

BMW Group start e-commerce activiteiten 24-5-00 9:40:00. BMW Group start een wereldwijde e-commerce toepassing: volgend jaar is de virtuele showroom 24 uur per dag geopend.

De e-commerce toepassing van BMW is een systeem van modules waarmee iedereen zich via internet gemakkelijk kan oriënteren en informeren over producten van BMW Group. Wie geïnteresseerd is in een BMW automobiel of motorfiets en straks in de nieuwe MINI kan zich achter de eigen pc optimaal voorbereiden op een aankoop.

BMW start per 1 juli 2000 met e-commerce als pilot project in Frankrijk en Zuid-Afrika waarna andere landen direct van deze ervaring kunnen profiteren. Naar verwachting wordt e-commerce medio 2001 geïntegreerd in de nationale webpaginas van Nederland, België, Duitsland, Engeland, Italië, Oostenrijk, Zweden, Zwitserland, Spanje, Japan en de Verenigde Staten. Uitgangspunt bij de ontwikkeling van deze mondiale aanpak is verregaande standaardisering.

In Duitsland zal BMW in 2001 de al bestaande on-line pre-sales toepassingen uitbreiden met internationale modules. De zogenoemde Car Configurator, waarmee iedereen van achter zijn pc zijn droomauto tot in de kleinste details kan samenstellen, is daarvan een goed voorbeeld.

E-commerce bij BMW biedt iedereen de mogelijkheid zich in detail op de aanschaf van een auto of een motorfiets voor te bereiden. Zes geïntegreerde, goed op elkaar aansluitende functies zijn daarbij behulpzaam:

* Car Configurator

* Dealer Locator

* Aanvragen van een proefrit

* Inruilwaarde indicatie

* Offerte aanvraag

* Documentatie aanvraag

In de eerste fase van de besluitvorming wordt tijdens de openingsuren van het BMW dealerbedrijf veel getelefoneerd en persoonlijk besproken, uitgezocht en geadviseerd. Dat kan binnenkort anders en vooral efficiënter: klanten en geïnteresseerden kunnen dan thuis of op het werk vanachter hun pc de wereld van BMW binnensurfen. Vrijwel alles wat men in verband met een eventuele aankoop maar wil weten, kan per muisklik worden opgevraagd.

Een bezoek aan de virtuele showroom is beslist niet bedoeld als vervanging voor een goed gesprek in het BMW dealerbedrijf, maar meer voor geïnteresseerden die zich ook buiten de openingstijden van het dealerbedrijf adequaat willen informeren.

Met de Car Configurator kan de klant of geïnteresseerde zijn toekomstige BMW geheel naar eigen smaak, voorkeur en behoefte samenstellen: carrosserie, motorisering, kleur, interieur en opties, alles is variabel. En de bijbehorende consumentenprijzen zijn direct af te lezen.
Binnenkort controleert de Car Configurator bovendien of de wensen van een klant ook praktisch uitvoerbaar zijn. Dat is nodig omdat sommige opties nu eenmaal niet in één auto zijn te combineren. Park Distance Control gaat bijvoorbeeld niet samen met een trekhaak. Zorgvuldig geconfigureerde automobielen kan de klant printen en opslaan om deze later eventueel nog verder op persoonlijke wensen toe te snijden.
De Dealer Locator, is een zoekmachine die de klant behulpzaam is bij het leggen van contact met de dealer van zijn voorkeur, bijvoorbeeld voor een proefrit of om concreet tot zaken te komen. De klant kan zijn eigen dealer definiëren, bijvoorbeeld op grond van zijn woon- of zijn werkadres.

Met het online aanvragen van een proefrit start de geïnteresseerde de dialoog en kiest een dealer. Vervolgens wordt deze dealer verzocht contact op te nemen met de klant inzake zijn wens om met een bepaald type BMW proef te rijden en daarvoor een afspraak te maken. In deze fase gaat de aanschaf van een bepaald product concrete vormen aannemen. En dan dient zich meteen de volgende vraag aan: hoeveel is mijn huidige auto waard? Via een link met onafhankelijke, in de actuele marktwaarde van gebruikte wagens gespecialiseerde organisaties krijgt men een eerste indicatie van de inruilwaarde.

Per online aanvraag wordt de BMW dealer eveneens via internet uitgenodigd om gedetailleerd offerte uit te brengen op basis van alle facetten van de gewenste transactie. De dealer krijgt daarvoor de beschikking over alle specificaties van het betreffende voertuig en de door de aanvrager gewenste wijze van betalen.
Het spreekt vanzelf dat de geïnteresseerde die online offerte aanvraagt ook kan beschikken over het gehele spectrum van conventionele, gedrukte verkoopdocumentatie, zoals kleur- en bekledingsstalen, Original BMW accessoire brochures, informatie over leasing en financiering etc.

Doel van het geheel is de vereenvoudiging van de besluitvorming die voorafgaat aan een koopbeslissing. Dat begint met een klant snel en trefzeker van alle informatie te voorzien die maar nodig is. Het gesprek met de BMW dealer kan dan een stuk vlotter verlopen. Dealers die bereid zijn hun klanten online te bedienen krijgen de beschikking over een webportal: een eigen internetpagina, waarop in één oogopslag alle online aanvragen van klanten te overzien zijn. Daarmee is een snelle afwikkeling te waarborgen, want daar draait het in e-commerce vooral om.

De oplossing is gerealiseerd met BMW dochteronderneming Softlab als hoofdaannemer in samenwerking met diverse gespecialiseerde partners waaronder bijvoorbeeld Kabel New Media. Om al vanaf het begin een oplossing te kunnen bieden die toepasbaar is in alle markten en zowel voor automobielen als voor motoren snel van de grond kan komen is gekozen voor een hoge mate van standaardisering. Dat betekent dat lokale aanpassingen vrijwel alleen aan de oppervlakte zullen plaatsvinden, terwijl alle onderliggende zakelijke voortgang en de daarvoor gebruikte technologieen en systemen verregaand gestandaardiseerd zullen zijn. Niet in de laatste plaats om toekomstige aanpassingen en uitbreidingen eenvoudig en snel te kunnen uitvoeren.

Onderzoek van J.D. Powers in de Verenigde Staten en Cars Online 1999 van Gemini Consulting voor Europa hebben aangetoond dat het over de gehele wereld juist de BMW rijders zijn die zich intensief met internet bezighouden en hooggespannen verwachtingen hebben van online aanbiedingen. Een voorbeeld: meer dan 40% van alle ondervraagde BMW rijders maakt al regelmatig gebruik van de mogelijkheden van het nieuwe medium. Met een bijzonder klantgerichte oplossing wil BMW inspelen op de onder haar klanten levende behoeften en verwachtingen. De volgende stap is de uitbreiding met onder meer financiële dienstverlening op maat en online afspraken met de werkplaatsreceptie.

Terug

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...