Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuws en informatie gemeente Groningen

Datum nieuwsfeit: 24-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Groningen


Brailleweg
Op dinsdag 30 mei is de Brailleweg één dag afgesloten voor het asfalteren van de weg.

Hoornsediep-Oostzijde
Tussen Parkweg en Maaslaan: Op 29 mei wordt in één dag de weg geasfalteerd.

Osloweg
Het gedeelte tussen ringweg en Gotenburgweg. De westelijke helft gaat op 24 mei s avonds om 19.00 uur dicht tot de volgende ochtend 6.00 uur. Tijdens die afsluiting is de toegang naar Driebond vanaf de oostelijke ringweg weer open.

Rijksweg Oosterhoogebrug
Tussen het ringwegviaduct en de Pop Dijkemaweg. Dit gedeelte wordt in één nacht gedaan. Afsluiting donderdag 25 mei 19.00 uur tot vrijdagochtend 6.00 uur. Omleidingen aangegeven via ringweg, Pop Dijkemaweg en Koningsweg. Aanwonenden worden waar mogelijk langs het werk geleid.

Vondellaan
Tussen H. Roland Holststraat en Maaslaan. Dit weggedeelte wordt op maandag 29 mei één dag afgesloten voor het asfalteren.
'Beschermde stadsgezichten' nu officieel
24 mei 2000
Acht gebieden in de stad Groningen gelden officieel als beschermd stadsgezicht. Eén daarvan al langer: de binnenstad. Vanaf 1991 gold de binnenstad als beschermd stadsgezicht. De overige zeven zijn nu aangewezen door een ministerieel besluit van twee departementen gezamenlijk, OCW en VROM, dat 9 mei jl. is genomen. Naast de binnenstad zijn nu beschermd stadsgezicht: de Korrewegwijk, de Schildersbuurt, de Bloemenbuurt (Oosterparkwijk), het Zuiderpark, de Verlengde Hereweg, de Oostzijde Meeuwerderweg (Oosterpoort) en de Petrus Campersingel/ S.S. Rosensteinlaan.
De aanwijzing tot Beschermd Stadsgezicht heeft tot doel zorgvuldig met de stedenbouwkundige en architectonische waarden om te gaan. Van belang hierbij is om de cultuurhistorische samenhang in het gebied te behouden.

Kardinge gesloten tijdens Special Olympics
24 mei 2000
Tijdens de Europese Spelen voor verstandelijk gehandicapten (Special Olympics European Summergames 2000) is Sportcentrum Kardinge één van de wedstrijdlocaties. Kardinge is hierdoor geheel gesloten van vrijdag 26 mei tot en met maandag 5 juni a.s. voor het publiek. Alle lessen vervallen en recreatief gebruik is NIET mogelijk. Op dinsdag 6 juni bent u weer van harte welkom. In het Sportcentrum worden de wedstrijdonderdelen zwemmen, tafeltennis en judo (demonstratiesport) afgewerkt. Vrijdag 26 mei en maandag 5 juni zijn respectievelijk opbouw- en afbouwdagen.
Als toeschouwer bij de wedstrijden tijdens de Special Olympics is het publiek van harte welkom. De wedstrijden zijn gratis toegankelijk.
Nu ook geboorteaangiften in het AZG
24 mei 2000
In de ontvangsthal van het AZG opende wethouder Paas afgelopen maandag het tweede loket voor geboorteaangifte op locatie. Ouders kunnen nu ter plaatse hun zoon of dochter aanmelden en hoeven daarvoor niet meer naar het gemeentehuis in het centrum van de stad. Een bijkomend voordeel is dat op deze wijze ook de moeder bij de aangifte aanwezig kan zijn. De balie is geopend van maandag tot en met vrijdag van 13.00-16.30 uur.
Vorig jaar september opende burgemeester Wallage het eerste geboorteaangifteloket in het Martiniziekenhuis, locatie van Ketwich.

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 24 mei 2000. Aan de inhoud van deze website kunnen geen rechten worden ontleend.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie