Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Symposium 'Wie bepaalt Den Haag vandaag?'

Datum nieuwsfeit: 24-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

MINISTERIE BZK

www.minbzk.nl

MINBZK: Symposium

Symposium 'Wie bepaalt Den Haag vandaag?'

'Wie bepaalt Den Haag vandaag?' Onder deze titel vindt op woensdagmiddag 24 mei in de Grote Kerk in Den Haag een symposium plaats over de invloed van de vierde, vijfde en zesde macht; respectievelijk ambtenaren, de media, en de belangengroepen en de adviesbureaus bedoeld. Vooral de rol die de adviesbureaus in het politieke proces hebben staat de laatste tijd in de belangstelling.

Een viertal sprekers zal onder leiding van oud-niet-nixer Lennart Booij het debat aangaan ten overstaan van een paar honderd ambtenaren. De vierde macht is vertegenwoordigd door de hoogste ambtenaar van het ministerie van Justitie, Harry Borghouts. Hij treft journalist Willem Breedveld (vijfde macht), adviseur Walter Etty en vakbondsvertegenwoordigster Agnes Jongerius. De laatste twee behoren tot de zesde macht.

Het symposium is georganiseerd door ambtenaren uit het traineeproject van de rijksoverheid. De Grote Kerk is gevestigd aan Om de Grote Kerk in het centrum van Den Haag, nabij de Dagelijkse Groenmarkt. Vertegenwoordigers van de pers zijn van harte uitgenodigd voor het symposium.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie