Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voorbeschouwing FC Groningen - BVO Emmen

Datum nieuwsfeit: 24-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
FC Groningen

Voorbeschouwing FC Groningen - BVO Emmen

Datum : 22-5-2000 Tijd :20:17:0

Voor beide ploegen is het de derde wedstrijd in de nacompetitie. Emmen speelde tot dusver gelijk tegen Heracles (1-1) en tegen MVV (2-2). Met hun 2 punten bezetten de Drenten op dit moment de 2e plaats in de poule, achter FC Groningen, dat beide voorgaande wedstrijden wist te winnen. De laatste jaren heeft FC Groningen het altijd moeilijk gehad tegen de tegenstander uit Emmen. Zo kon FC Groningen van de 4 competitieduels van de afgelopen 2 seizoenen er slechts 1 winnen, terwijl Emmen 3 keer zegevierde.

De Cijfers
Emmen beëindigde de Toto-divisie als vijfde. Lange tijd zag het er naar uit dat de 4e plaats binnen bereik was, maar op de laatste speeldag moest het Excelsior in een rechtstreeks duel nog voor zich dulden. Het werd dus weer de nacompetitie voor de Emmenaren, die de laatste 5 jaar op rij steevast meedoen aan het toetje van de Toto-divisie. In de 34 competitiewedstrijden werden 58 punten behaald. 18 keer werd er gewonnen, 4 keer speelde men gelijk, en 12 keer moest men de 3 punten afstaan aan de tegenstander. In die competitiewedstrijden werd slechts 53 keer gescoord, beduidend minder dan de rest van de top 6. Zelfs Go Ahead Eagles (14e) en HFC Haarlem (16e) scoorden vaker. Bijna de helft van de productie kwam op naam van de spitsen Hofstede en Van Oostrum. Beiden waren 13 keer succesvol. Zij worden gevolgd door Wolters (4), Koswal (3) en Berend Oosting (3).
De gele-kaartenteller bleef staan op 45, terwijl er 2 keer een speler met dubbel geel het veld werd uitgestuurd. Opvallend is dat er geen enkele keer direct rood is getrokken voor de rood-witten. Alleen Helmond Sport lukte het ook om direct rood te vermijden.

Schorsingen / blessures
Bij FC Groningen staan 4 spelers op het randje van een schorsing. Broerse, Elshot, Visser en Drent hebben alle vier al een gele prent staan, terwijl een tweede gele kaart een schorsing betekent. Bij Emmen ontvingen Grummel en Koswal in de eerdere duels een gele kaart. Bij nog een gele kaart missen zij de 'return' van aanstaande zondag.
Historie
In 1994 troffen beide clubs elkaar voor het eerst in het Oosterpark. In de voorronde van het Amstel Cuptoernooi won Groningen met 1-0 door een doelpunt van Mariano Bombarda. Vier seizoenen later werd Emmen, gehuld in kanarie-gele outfit, ingemaakt met 7-0. Na een gemiste penalty van Emmen scoorden Hugo, Van Gessel en Huizingh (2x) voor rust en plakte Magno er nog een hattrick achteraan in het tweede helft.
De derde keer dat beide ploegen elkaar troffen in het Oosterpark, was ook in het seizoen 1998/1999. In een zeer slechte wedstrijd trokken de Drenten met een 0-3 overwinning aan het langste eind. Voor een dikke achtduizend toeschouwers tekenden Van Veldhuizen, Stroeve en Van Oostrum voor de treffers. Saillant detail is dat de eerste goal werd gescoord uit een assist van Martin Drent, de competitietopscorer van de FC van het afgelopen seizoen. Met de overwinning nam Emmen dus behoorlijk wraak voor de blamerende 7-0 nederlaag die de ploeg eerder in dat seizoen had opgelopen in het bekertoernooi.

In het huidige seizoen stond er ook een ontmoeting Groningen-Emmen op het program. Emmen was op 15 april jl. zwaar verzwakt door een elftal blessures. De FC won het duel dan ook met speels gemak (2-0), Broerse en Van Dinteren verdeelden de doelpunten keurig over beide speelhelften.
In de uitwedstrijd leed FC Groningen eerder in het seizoen een gevoelige nederlaag. Na een 0-1 voorsprong door Hans Visser liet de FC legio kansen onbenut, waarna Peter Hofstede en Berend Oosting de 2-1 overwinning voor Emmen bezorgden.

Kijkend naar de totaalbalans van de wedstrijd FC Groningen zien we dat beide ploegen elkaar komende maandag voor de vijfde maal treffen in het Oosterpark.

FC Groningen

head-to-head

Emmen

3

Winst

1

0

Gelijk

0

1

Verlies

3

10

doelpunten

3

7-0

grootste overwinning

0-3

Opmerkelijk feit: de verliezende club in het Oosterpark kwam nooit tot scoren.

De wedstrijd
De wedstrijd FC Groningen - Emmen wordt woensdagavond gespeeld in het Oosterpark. Aanvang 19.00 uur. Het duel staat onder leiding René Temmink. Zijn assistenten W. Rutgers en G. Hubers zullen met hun vlaggetje zwaaien, terwijl Dick van Egmond zijn wisselbordjes meeneemt en de tijd in de gaten houdt. Gratis WorldStats statistieken

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie