Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Roda JC krijgt onderscheiding 'Limburger van verdienste'

Datum nieuwsfeit: 24-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Limburg

Provinciaal bestuur eert Kerkraadse voetbalclub Roda JC "Limburger van verdienste"

Maastricht, 23 mei 2000

Provinciaal bestuur eert Kerkraadse voetbalclub

Roda JC "Limburger van verdienste"

Gedeputeerde Staten van Limburg hebben besloten om Roda JC het provinciale ere-teken "Limburger van verdienste" te verlenen. Gedeputeerde voor o.a. sportzaken drs. M. Eurlings reikt Roda JC het ereteken woensdag 24 mei om 15.00 uur uit op Maastricht-Aachen-Airport van waaruit Roda aansluitend vertrekt naar Spanje voor een trainingskamp.

Het provinciale ereteken is enige jaren geleden ingesteld om verdienstelijke Limburgers te eren en wordt slechts zelden uitgereikt. Het is de eerste keer dat GS het huldeblijk presenteren aan een gehele vereniging. Nu Roda voor de tweede keer in slechts een paar jaar tijd de nationale beker wint en al gedurende een lange reeks van jaren een stevige (sub)topper is in de hoogste divisie van het betaald voetbal, zien GS daarin aanleiding de Kerkraadse voetbalclub deze Limburgse eer te gunnen. Temeer ook omdat Roda zich steeds nadrukkelijk als een Limburgse voetbalclub presenteert en in onze provincie een grote bijdrage levert aan de populariteit en maatschappelijke impact van de voetbalsport. Alleen al het betaald voetbal in Limburg is jaarlijks goed voor bijna een half miljoen toeschouwers.

De "Limburger van Verdienste" bestaat, naast de eer en de zeer selectieve toekenning van het ereteken, uit een een porceleinen kunstwerk van de hand van kunstenaar Piet Stockmans. Het kunstwerk toont de contouren van Limburg, de Provincie die door Roda in sportief opzicht zo nadrukkelijk op de Nederlandse kaart wordt gezet.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie