Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vandaag in de Tweede Kamer

Datum nieuwsfeit: 24-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Agenda Tweede Kamer

Dit schema wordt regelmatig ververst.
Bekijk voor de laatste versie het originele schema.


woensdag 24 mei 2000

KAMERVERGADERING (via draadomroep)

De vergadering begint om 13.00 uur.

Nadat de Tweede Kamer haar agenda voor de komende periode heeft vastgesteld, debatteert de Kamer naar aanleiding van de volgende algemeen overleggen tussen:

-de vaste commissie voor Justitie en minister Korthals (Justitie) over de capaciteit in het gevangeniswezen
(dit overleg had plaats op 10 mei jongstleden);
- de vaste commissie voor Verkeer en Waterstaat en minister Netelenbos (Verkeer en Waterstaat) over een nieuw systeem voor het beleid voor de kleine en regionale luchthavens (dit overleg had plaats op 20 april jongstleden);

-de vaste commissie voor Verkeer en Waterstaat en minister Netelenbos (Verkeer en Waterstaat) over de ontwikkelingen van Schiphol op de korte termijn (dit overleg had plaats op 16 mei jongstleden).
Hierna spreekt de Kamer over de gemeentelijke herindeling de Over-Betuwe, het gebied tussen Arnhem en Nijmegen. De herindeling voorziet in de samenvoeging van de gemeenten Elst, Heteren en Valburg tot de nieuwe gemeente Elst en in de samenvoeging van de gemeenten Bemmel, Gendt, Huissen tot de nieuwe gemeente Bemmel.
Ten slotte debatteert de Tweede Kamer over de wijziging van de Wet arbeid vreemdelingen. Deze wet heeft onder meer tot doel de toelating van arbeidsmigranten aan regels te binden, illegale tewerkstelling te bestrijden en de rechtspositie van vreemdelingen op de arbeidsmarkt te waarborgen.
De wijziging betreft een aantal aanpassingen om de uitvoering van deze wet door de Arbeidsvoorzieningensorganisatie en de handhaving van de regels door de Arbeidsinspectie te verbeteren.
OPENBARE COMMISSIEVERGADERINGEN

Financiën: 10.00 tot ca. 11.30 uur Groen van Prinstererzaal
Agenda: gesprek met de heer Wellink, president van de Nederlandse Bank, over het europees monetair beleid.
Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Justitie, Verkeer en Waterstaat en Volksgezondheid, Welzijn en Sport: 10.00 tot ca. 12.00 uur - de Oude Zaal
Agenda: algemeen overleg met de ministers De Vries (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties), Korthals (Justitie), Netelenbos (Verkeer en Waterstaat) en staatssecretaris Vliegenthart (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) over het Europees Kampioenschap voetbal 2000 in Nederland en België.

Economische Zaken: 10.00 tot ca. 12.00 uur Aletta Jacobszaal
Agenda: algemeen overleg met minister Jorritsma-Lebbink (Economische Zaken) over de verlening van de agentschapstatus aan de Economische Voorlichtingsdienst.

Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen: 10.00 tot ca. 12.00 uur Troelstrazaal

Agenda: algemeen overleg met staatssecretaris Adelmund (Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen) over het Voorbereindend Middelbaar Beroepsonderwijs. Hierbij komt onder meer aan de orde het onderzoeksrapport Inventarisatie Zorgleerlingen Amsterdam.
Volksgezondheid, Welzijn en Sport:
11.15 tot ca. 12.15 uur Suze Groenewegzaal
Agenda: gesprek met de stichting SOHO over hulphonden voor mensen met een meervoudige lichamelijke handicap.
Europese Zaken en Economische Zaken: 13.30 tot ca. 14.30 uur Troelstrazaal

Agenda: algemeen overleg met minister Jorritsma-Lebbink (Economische Zaken) en staatssecretaris Benschop (Buitenlandse Zaken) over vergaderingen van de ministers van Economische Zaken van de lidstaten van de Europese Unie.
Landbouw, Natuurbeheer en Visserij: 14.00 tot ca. 15.00 uur Suze Groenwegzaal

Agenda: Gesprek met diverse deskundigen over het afsprakenkader voor het beleid inzake stank en ammoniak.

Buitenlandse Zaken
14.00 tot ca. 16.30 uur Groen van Prinstererzaal
Agenda: algemeen overleg met minister Herfkens (Ontwikkelingssamenwerking) en staatssecretaris Ybema (Economische Zaken) over de evaluatie inzake het ondersteunen van de Nederlandse export ten behoeve van projecten in ontwikkelingslanden in het kader van werkgelegenheid en milieu (ORET/MILIEV).
Sociale Zaken en Werkgelegenheid: 14.00 tot ca. 17.00 uur - de Oude Zaal

Agenda: algemeen overleg met minister Vermeend en staatssecretaris Hoogervorst (beiden Sociale Zaken en Werkgelegenheid) over de bevordering van arbeidsdeelname van oudere werknemers.
Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen: 14.30 tot ca. 16.00 uur Aletta Jacobszaal

Agenda: Gesprek met de inspecteur-generaal van het Onderwijs over het onderwijsverslag 1999.

Volksgezondheid, Welzijn en Sport: 15.00 tot ca. 18.00 uur Suze Groenewegzaal

Agenda: algemeen overleg met minister Borst-Eilers en staatssecretaris Vliegenthart (beiden Volksgezondheid, Welzijn en Sport) over de personeelsproblematiek in de gezondheidszorg, de inzet van buitenlandse verpleegkundigen en de positie van alfahulp.
Economische Zaken en Justitie: 15.30 tot ca. 17.30 uur Troelstrazaal

Agenda: algemeen overleg met de ministers Jorritsma-Lebbink (Economische Zaken) en Korthals (Justitie) over de eindrapportage van de Commissie Administratieve Lasten.

Justitie: 16.00 tot ca. 18.00 uur Aletta Jacobszaal
Agenda: algemeen overleg met minister Korthals (Justitie) over omgangregelingen voor kinderen na een scheiding.
Economische Zaken: 18.30 tot ca. 20.30 uur Troelstrazaal
Agenda: algemeen overleg met minister Jorritsma-Lebbink (Economische Zaken) over het werkbezoek aan Indonesië (28 februari tot 3 maart jongstleden) en over het werkbezoek aan Singapore (6 en 7 maart jongstleden).

Justitie en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties: 19.00 tot ca. 21.00 uur Groen van Prinstererzaal
Agenda: algemeen overleg met de ministers Korthals (Justitie), De Vries (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) en staatssecretaris Cohen (Justitie) over onder meer de rol van Nederlandse diplomaten in het buitenland en de aanspreekpunten in de Europese Unie naar aanleiding van het algemeen overleg van 24 november 1999 over oorlogsmisdrijven en misdrijven tegen de menselijkheid.

OPENBARE HOORZITTING

Tijdelijke Commissie Besluitvorming Uitzendingen: 10.00 tot ca. 16.45 uur Thorbeckezaal
Agenda: het horen van personen in verband met de opdracht van de commissie om de besluitvorming rond de deelname van Nederland aan de vredesoperaties te onderzoeken. De commissie wil onder meer de vraag beantwoorden op de politieke besluitvorming met het oog op mogelijke deelname van Nederland aan vredesoperaties in de toekomst verder kan worden verbeterd.
Achtereenvolgens worden gehoord:
10.00 10.45 uur drs. J.Th.Hoekema
13.45 15.00 uur drs. D.J. Barth
15.15 16.45 uur A.L. Ter Beek

BESLOTEN COMMISSIEVERGADERINGEN

Nederlands-Antilliaanse en Arubaanse Zaken: 9.30 tot ca. 10.30 uur Marcus Bakkerkamer
Agenda: Gesprek met de heer Saleh, Gouverneur van de Nederlandse Antillen.

Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer: 10.15 uur Suze Groenewegzaal

Agenda: ingekomen brieven en procedures.
Volksgezondheid, Welzijn en Sport:
10.15 uur Wttewaal van Stoetwegenzaal
Agenda: ingekomen brieven en procedures.
Buitenlandse Zaken: 10.30 tot ca. 11.30 uur Eerste Commissiekamer
Agenda: Gesprek met een Chinese delegatie onder leiding van mevrouw Dr. He Luli, ondervoorzitter van het Presidium van het National Congressvan de Volksrepubliek China, in het kader van het Atlantic & Pacific Exchange Programm.

Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen: 12.30 tot ca. 14.00 uur Suze Groenewegzaal

Agenda: technische briefing over Informatie- en Communicatitietechnologie (ICT) in het onderwijs.
Justitie: 14.30 uur Troelstrazaal

Agenda: procedure.

Rijksuitgaven , Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Defensie, Justitie en Verkeer en Waterstaat: 16.30 uur Groen van Prinstererzaal
Agenda: procedure.

Werkgroep 5e nota Ruimtelijke Ordening: 21.00 uur Troelstrazaal

WERKBEZOEK

Leden van de vaste Commissie voor Verkeer en Waterstaat brengen vanaf 15.30 uur een bezoek aan het Centraal Station in Den Haag in het kader van de sociale veiligheid op en rond stations en in treinen. De volgende leden nemen deel aan het bezoek: Blaauw (VVD), Giskes (D66), Leers (CDA), Niederer (VVD), Reitsma (CDA), Van der Steenhoven (GroenLinks) en Stroeken (CDA).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...