Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Boek met taalvondsten Wim T. Schippers verschenen

Datum nieuwsfeit: 24-05-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
22 maart 2000
Op 24 mei verschijnt:

Verdomd interessant, maar gaat u verder…
De taal van Wim T. Schippers

Pollens! Het heeft een jaar of 35 geduurd, maar nu is er dan toch een boek met alle taalvondsten van omnikunstenaar Wim T. Schippers. Speciaal voor joe. Waar komt de uitdrukking 'jammer, maar helaas' eigenlijk vandaan? Wat betekent 'prima de luxe'? En waarom geraakte Barend Servet geregeld een 'peu nerveu'?

In een essay gaan de auteurs in dit boek in op de essentie van het taaluniversum van Schippers. Het uitgebreide lexicon omvat de meest meeslepende woorden, uitdrukkingen en zinsneden die de laatste decennia in drukvorm, per kabel, via de ether of anderszins tot joe kwamen. Van 'a-dynamisch' tot 'zuurkool met vette jus'.

De taal van Wim T. Schippers, daar moet u het uwe van hebben. Reeds.

Ingmar Heytze is dichter, journalist en cultureel organisator. Hij publiceerde eerder de dichtbundels De allesvrezer en Sta op en wankel. Vrouwkje Tuinman is werkzaam als freelance journalist en cultureel organisator. Zij schrijven beide als freelance journalist voor Rails, Utrechts Nieuwsblad en diverse publicaties van de Universiteit Utrecht.

Titel: Verdomd interessant, maar gaat u verder… De taal van Wim T. Schippers Auteurs: Ingmar Heytze en Vrouwkje Tuinman
Omvang: 120 pagina's
Uitvoering: Paperback
ISBN: 90 5797 077 5
Prijs: f 19,90


Voor meer informatie: Sdu Uitgevers, Boudewijn van der Lecq, Postbus 20025, 2500 EA Den Haag. Tel. (070) 378 97 40, fax (070) 378 97 06, e-mail (b.v.d.lecq@sdu.nl). Recensie-exemplaren kunnen uitsluitend schriftelijk worden aangevraagd bij bovenvermeld adres.

Sdu Uitgevers maakt deel uit van Sdu nv

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie