Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Al vier weken kraslot-miljonair zonder het te weten

Datum nieuwsfeit: 25-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

DE LOTTO

Al vier weken miljonair zonder het te weten

Kraslot MiljoenenMagie levert zijn eerste miljonair

Den Haag, 25 mei 2000

Na de introductie van MiljoenenMagie op 24 februari jongstleden, heeft dit Kraslot van De Nederlandse KrasLoterij eindelijk zijn eerste miljonair opgeleverd. De aankoop van het winnende lot bij Primera Bos in Bovenkarspel vond, naar nu blijkt, al vier weken geleden plaats. Een maand geleden kocht de winnaar, die anoniem wenst te blijven het winnende lot. Na een eerste totale verbijstering drong het langzaam tot hem door dat hij al vier weken de trotse bezitter was van maar liefst 1 miljoen gulden. .Normaal gesproken kras ik de loten dezelfde dag nog open. Op de één of andere manier ben ik deze Krasloten totaal vergeten. Tot ik vorige week mijn jasje met daarin de Krasloten weer uit de kast haalde. Ik wist werkelijk niet wat me overkwam. Het eerste Kraslot was meteen raak. Vier weken lang heb ik een miljoen in handen gehad, zonder dat ik het wist. Ik moet er niet aan denken wat er had kunnen gebeuren als ik het jasje naar de stomerij had gebracht., aldus de gelukkige winnaar.

Opgelucht haalt De Nederlandse KrasLoterij adem. Want na 9 weken MiljoenenMagie, waren er tot begin deze week nog 3 Krasloten met een hoofdprijs van 1 miljoen gulden in omloop. Nu er één is vergeven, zijn er nog steeds 2 Krasloten in omloop van een hoofdprijs van 1 miljoen gulden. De kans om te winnen neemt daarom met de dag toe. Waar MiljoenenMagie begon met een totale oplage van 9 miljoen, zijn er nu nog maar 3,5 miljoen Krasloten op voorraad bij De Nederlandse Krasloterij.

Net als in de rest van Nederland, stond ook Ruud Bos van Primera Bos in Bovenkarspel, klaar met zijn camera. Klaar om de winnaar op de gevoelige plaat vast te leggen. Maar, zonder succes, omdat de gelukkige krasser het lot mee naar huis heeft genomen. Ruud Bos: .Toch fantastisch om te horen dat ik een Kraslot van 1 miljoen gulden door mijn handen heb laten gaan. Je probeert je wel te herinneren wie het geweest kan zijn, maar dat raadsel zal nooit worden opgelost. Vorig jaar viel in mijn winkel ook al een superhoofdprijs. Toen was het de Lotto Jackpot van 6 miljoen gulden. Ik denk dat ik zelf ook maar eens een keer ga meespelen.

Ondanks het feit dat de winnaar het uitdrukkelijke verzoek heeft gegeven anoniem te blijven, wilde de winnaar nog wel zeggen dat het krassen van een miljoen een enorme schok was. .Je weet werkelijk niet wat je overkomt. Ik had me dus al vier weken geleden kunnen melden bij De Nederlandse KrasLoterij. Van hen begreep ik dat zij zich steeds meer gingen afvragen waar de winnende Krasloten zich bevonden. Nu blijkt gewoon...bij mij in de kast..

Nog steeds volop kans
De kans om een miljoen gulden te winnen wordt met MiljoenenMagie wel erg gemakkelijk gemaakt. Want, wanneer bij iedere loterij in ons land voor een bedrag van f 50,- aan loten zou worden gekocht, is de kans op het winnen van één miljoen gulden met het Kraslot MiljoenenMagie het grootst. Zelfs nu het eerste miljoen uit het spel is blijven er dus nog volop kansen over om bij een van de verkooppunten van De Nederlandse KrasLoterij één miljoen gulden te winnen.
Afdracht
In 1999 wonnen Kraslotenspelers in totaal bijna 100 miljoen gulden aan prijzen. De opbrengsten van Krasloten en andere spelletjes van De Lotto (Lotto, Lucky Day en Toto) komen ten goede aan de sectoren sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. De Lotto droeg in 1999 115,4 miljoen gulden af aan deze goede doelen. Zo.n 49 miljoen gulden kwam voor rekening van De Nederlandse KrasLoterij.
/////

Noot voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie