Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CCD: Stroomkosten met 25 procent omlaag

Datum nieuwsfeit: 25-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

CCD

Stroomkosten met 25 % omlaag

VELSEN-NOORD, 25 mei 2000

Het in Velsen-Noord gevestigde bedrijf CryCle Cryogenic Development is vast van plan om voor het eind van dit jaar een nieuw electriciteits opslag produkt naar de Nederlandse markt te brengen. Het nieuwe produkt is ontstaan uit een bestaand kontakt tussen het Nederlandse bedrijf met een in Californië, USA gevestigd bedrijf dat is gespecialiseerd in de toepassing van superisolerende materialen op nano-schaal afmetingen.
OPP dat staat voor 'Off Peak Power' is de voorlopig gedachte produktnaam. Een 'OPP'-unit werkt als een super-condensator, echter door op een gepatenteerde wijze bewerken van in de natuur voorkomende grondstof ontstaat een volledige nieuwe klasse van hoogwaardige koolstoffen dat in combinatie met een electrisch geleidende kunststof een groot vermogen aan energie kan opslaan en op een ander 'duurder' tijdstip weer kan afstaan. Op deze wijze kan 'Off Peak Power' (Laag-tarief stroom) worden opgeslagen en tijdens Hoog-tarief stroom tijden in huishoudens worden gebruikt, waardoor van de lagere kWh inkoopprijs kan worden geprofiteerd. In de steeds meer vrije en daardoor prijs-turbulente stroommarkt zal door het gebruik van een OPP de maandelijkse electriciteits rekening met circa 25 % omlaag gaan. Een tweetal Nederlandse instituten bestuderen het produkt op kwaliteits en veiligheids aspecten.
Met een van de vier grote Nederlandse-, en een zeer groot Belgisch energiebedrijf wordt overleg gevoerd op welke verantwoorde wijze Nederlandse en Belgische huishoudens medio het jaar 2001 in de gelegenheid gesteld worden om gebruik te gaan maken van het produkt. 'OPP'-units worden exclusief beschikbaar gesteld aan abonnement-houders. Voor meer informatie wordt verwezen naar de Website: www.crycle.nl/OPP
Gelet op de grote belangstelling voor een abonnement worden 'OPP'-units in volgorde van geregistreerde aanmelding behandeld en geinstalleerd.
Het bedrijf CryCle Cryogenic Development biedt iedere abonnement nemer een gratis aandeel in het bedrijf aan, gerelateerd aan het jaarlijks werkelijk afgenomen Laag-tarief kilowatt-uren. 10% van het bedrijfskapitaal wordt op deze wijze beschikbaar gesteld. De door OPP gebruik verhoogde gebruik van Laag-tarief stroom (Nachtstroom) doet energie centrales 's nachts en in weekends efficienter produceren, waardoor minder fossiele brandstof behoeft te worden ingezet voor meer stroom afname. Minder fossiel brandstof gebruik leidt tot minder uitstoot van broeikasgassen.


Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie