Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CDA: 'Nu boter bij de vis voor ambulance-vervoer'

Datum nieuwsfeit: 25-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
CDA

: Tweede Kamer : CDA: nu boter bij de vis voor ambulance-vervoer (250500)

Archief Schriftelijke Vragen Archief Schriftelijke Vragen

CDA: nu boter bij de vis voor ambulance-vervoer (250500)

Het CDA vraagt bij het overleg over het ambulancevervoer om reeds dit jaar structureel geld ter beschikking te stellen voor het ambulance vervoer. Woordvoerder Buijs zal, eventueel per motie, de minister vragen het zogeheten Macrokader voor 2000 structureel te verhogen.

Woordvoerder Siem Buijs: "Het is al tijden kwakkelen met het ambulance vervoer. De aanrijtijd hoort maximaal 15 minuten te zijn maar dit wordt in regio's als Brabant en Zeeland niet gehaald. Al in 1994 constateerde de Inspectie voor de Volksgezondheid in haar rapport De keten rammelt dat de spoedeisende hulpverlening niet op niveau was. In 1997 werd met brede steun vanuit de Kamer de Nota Met zorg verbonden onderschreven. Hierin werd o.a. een nieuwe structuur van ambulancezorg voorgesteld en werden de kwaliteitseisen aangescherpt. De door het kabinet beschikbaar gestelde financiële middelen, nodig voor deze verbeteringen, waren en zijn tot op dit moment volstrekt onvoldoende. Zo kan in verschillende regios niet alleen niet aan de aanrijtijden van maximaal 15 minuten worden voldaan, maar is de paraatheid van ambulances zelfs in een aantal regios gereduceerd. Dit is voor het CDA niet langer acceptabel. De ambulancehulpverlening betreft een basisvoorziening, waarbij tenminste aan de wettelijke kwaliteitseisen moet kunnen worden voldaan. Een verruiming van het macrobudget dient nu direct plaats te vinden als uitvloeisel van de door de provincies in overleg met betrokken partijen vastgestelde regionale ambulanceplannen. Minister Borst moet nu boter bij de vis doen. De financiële middelen moeten de planning volgen en niet omgekeerd. De ambulancehulpverlening dient van hoogwaardige kwaliteit te zijn en de aanrijtijden van maximaal 15 minuten dienen gegarandeerd te kunnen worden."

Woordvoerder: Siem Buijs 070 3182587

Voor verdere informatie: Bieke Oskam 070 3182509

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie