Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ervaringen Vluchtelingenwerk in 'Kosovaren in Nederland'

Datum nieuwsfeit: 25-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Vluchtelingenwerk Nederland

Nieuwe uitgave: Kosovaren in Nederland

Coördinator VluchtelingenWerk beschrijft ervaringen

25 mei 2000

'Het is eind april. De zon straalt venijnig op het betonnen asfalt. We zien de bussen langzaam het grote parkeerterrein opdraaien.' 'Geregeld vertrekken er bussen vanuit het opvangcentrum richting vliegveld om de Kosovaren naar huis te brengen. Anderen gaan naar een woning; beginnen aan een nieuwe toekomst ergens in Nederland. Geregeld afscheid nemen.'
Tussen de momenten in deze twee citaten liggen elf maanden opvang van Kosovaarse vluchtelingen in het Kosovaren Opvang Centrum (KOC) in Raamsdonksveer. Naast vele andere organisaties, heeft ook VluchtelingenWerk haar rol daar vervuld. Voor de coördinator en de vrijwilligers van VluchtelingenWerk Geertruidenberg die in het KOC werkten, was het een indrukwekkend jaar.
Dankzij het schrijftalent van Marjo Schoonheim, coördinator van VluchtelingenWerk in het KOC, krijgen ook buitenstaanders de kans kennis te nemen van de ervaringen van VluchtelingenWerkers. Uitgever Dabar-Luyten bracht in samenwerking met VluchtelingenWerk de verhalen van Marjo Schoonheim uit onder de titel Kosovaren in Nederland. Verhalen uit het Opvangcentrum Raamsdonksveer.
Te verkrijgen via de Service-unit van VluchtelingenWerk (fax 020- 6178155) en kost 12,50.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie