Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Agalev tevreden over afwikkeling levering wapens aan Mexico

Datum nieuwsfeit: 25-05-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Agalev (Vlaanderen)

P E R S M E D E D E L I N G
Brussel, 25 mei 2000.
Groenen tevreden met afwikkeling geplande levering P90-wapens aan Mexico


Agalev is tevreden over het afspringen van geplande levering van P90 machinegeweren aan Mexico. De Mexicaanse regering moest enkel nog garanties geven over het eindgebruik van de P90. Minister Michel had toegezegd te zullen leveren zodra deze garanties er waren. Het feit dat Mexico nu van de bestelling afziet, toont aan dat de Mexicaanse regering hierover geen sluitende garanties kan geven. De minister heeft een goede beslissing genomen door de levering tijdelijk te schorsen omwille van de onduidelijkheid over de eindbestemming. De intrekking bewijst dat de kritiek omtrent deze transactie wel degelijk gegrond is en dat wapenleveringen aan Mexico problematisch zijn. Agalev heeft dit dossier als eerste in de openbaarheid gebracht en is er blijven op terugkomen. De consequente toepassing van de wet op de wapenexport geeft dus wel degelijk concrete resultaten.

Agalev dringt er bij minister Louis Michel op aan om zo snel mogelijk het jaarrapport 1999 over de wapenhandel aan het parlement te geven. Agalev vraagt daarbij ook een onderscheid tussen de exportlicenties die onder de vorige en de huidige regering werden toegestaan. Bovendien moeten de wetsvoorstellen over de aanpassing van de huidige wapenexportwet zo snel mogelijk behandeld worden in de zonet opgerichte subcommissie wapenhandel.

Lode Vanoost,
Kamerlid Agalev


Agalev Persdienst
Paskal Deboosere, persverantwoordelijke
Brialmontstraat 23, 1210 Brussel
tel (02)219 19 19 fax (02)223 10 90
gsm 0496 567 569
e-mail (pers@agalev.be)

Agalev via InterNet
e-mail persdienst: (pers@agalev.be)
agalev homepage : www.agalev.be/
persteksten : www.agalev.be/pers/

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie