Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Legionella in douches van zwembad Kerkpolder in Delft

Datum nieuwsfeit: 25-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Zie ook het bericht van 2-3-2006: Zwembad Kerkpolder krijgt het keurmerk Veilig & Schoon
Gemeente Delft 25-5-2000

Legionella in douches zwembad Kerkpolder; zwembad blijft open

In het water van de algemene doucheruimte van zwembad Kerkpolder zijn te hoge concentraties van de legionellabacterie aangetroffen. Dit gemeente laat uitvoeren. De doucheruimte is uit voorzorg direct voor het publiek afgesloten. De legionellabacterie is niet aangetroffen in de overige douches. Deze blijven gewoon in gebruik, omdat het gaat om gescheiden systemen.

De gemeente laat Kerkpolder vier keer per jaar controleren op aanwezigheid van legionella, die de veteranenziekte kan veroorzaken. Dit onderzoek gebeurt door een gespecialiseerd bureau uit Soest, dat hiervoor op diverse plaatsen monsters neemt. De laatste meting wees uit dat water in de algemene douches een te hoge concentratie legionellabacterie bevatte. De concentraties beperken zich overigens tot deze ruimte. In het zwemwater en in de douches waarvan de verenigingen gebruik maken is geen legionella-bacterie aangetroffen.

De bezoekers en de sportverenigingen die gebruik maken van het bad zijn geïnformeerd over de uitslag. Alle bezoekers kunnen voorlopig gebruik maken van de overige douches in het complex. De gemeente heeft ook de GGD, de Inspectie voor de Volksgezondheid en de provincie op de hoogte gesteld.

De gemeente heeft meteen maatregelen getroffen om de besmetting te verhelpen, door het opnieuw spoelen van de bewuste leidingen. Een tweede meting, die morgen wordt uitgevoerd, moet uitwijzen of deze maatregel voldoende is.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie