Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

'Gumbo Circus' in Café De Ruif in Neede

Datum nieuwsfeit: 25-05-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht

"Gumbo Circus" speelt op donderdag 25 mei in Café De Ruif in Neede

Op donderdag 25 mei verzorgt Gumbo Circus de mei-editie van "Djezz in De Ruif". De band bestaat uit Antoon Aukes (zang en drums), Sietze de Leeuw (saxofoon, trompet, fluit), Jan Koop (banjo) en Henk Bornerbroek (tuba). Vanaf 21.30 uur spelen de musici in Café De Ruif aan de Borculoseweg in Neede. Elke laatste donderdag van de maand is er live-jazz in dit Needse bruin café.

"Gumbo" betekent "soep" en dat geeft aan dat de heren de muzikale ingrediënten op eigen wijze door elkaar mixen. De instrumenten zijn typisch voor de dixieland-stijl, maar de nummers komen merendeel uit het rhythm & blues-repertoir. Ook speelt Gumbo Circus veel second line ritmes, zoals die gebruikt worden in de beroemde New Orleans streetparades. Ter afwisseling worden lichtvoetige de ragtimes en musettes niet vergeten.

De band is opgericht nadat drummer Antoon Aukes een bezoek bracht aan New Orleans, de illustere stad aan de Mississippi waarvan hij jarenlang de slagwerkstijlen had bestudeerd. Hoewel de band in deze samenstelling nog maar kort bestaat hebben de leden van Gumbo Circus hun sporen in de swing ruimschoots verdiend. Zij speelden o.a. in The Old Tukker Jazzband, The Big Bang, The Brown Bear Dixie Kids, The Cotton Town Jazzband, Hot Grass, Salsa Verde en met Johan Bijkerk en zanger/voetballer Darius Dhlomo.

Neede, 17 mei 2000,
Arjan van Faassen

inlichtingen: Café De Ruif, telefoon (0545) 29 44 34.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie