Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

KAS-Associatie biedt beleggers bestuurlijke informatie

Datum nieuwsfeit: 25-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT


25 mei 2000

Monitoren vermogensbeheerder ondersteunt beleggen

KAS-Associatie biedt institutionele beleggers bestuurlijke informatievoorziening

De KAS-Associatie biedt institutionele beleggers zoals pensioenfondsen, rendementsberekening, benchmarking en attributie-analyse. Deze bestuurlijke informatievoorziening is belangrijk omdat institutionele beleggers in toenemende mate internationaal beleggen en daarbij externe vermogensbeheerders inschakelen. Met deze dienstverlening kan de individuele performance van in- en externe vermogensbeheerders worden gevolgd en vergeleken met de doelstellingen. Een verdere uitwerking naar land-, categorie- en sectorniveau is ook mogelijk.

Frank Russell Company levert hiervoor het softwarepakket aan de KAS-Associatie. Daarmee is gewaarborgd dat de rendementsberekening voldoet aan de Nederlandse VBA Performance Presentatie Standaarden en de internationaal gehanteerde AIMR en GIPS maatstaven.

Onderdeel van bestuurlijke informatievoorziening is Fundmanager Watch, KAS-Associatie's compliance monitoring product. De KAS-Associatie controleert, signaleert en rapporteert dagelijks of de geselecteerde vermogensbeheerder de beleggingsrichtlijnen respecteert. Zo krijgt de institutionele belegger meer zekerheid bij de keuze voor een externe vermogensbeheerder. Het is ook mogelijk om het intern gevoerde vermogensbeheer op dezelfde wijze te monitoren.

Verder biedt de KAS-Associatie pensioenfondsen over het tweede kwartaal 2000 de complete Kwartaalrapportage Beleggingen van de Verzekeringskamer aan. Hiermee kunnen pensioenfondsen direct en volledig automatisch de verplichte kwartaalrapportage aan de Verzekeringskamer doorgeven en een forse tijdsbesparing realiseren.

De Verzekeringskamer verplicht pensioenfondsen namelijk op kwartaalbasis over economische posities, beleggingsactiviteit en -performance in detail te rapporteren. Met bestuurlijke informatievoorziening kan de KAS-Associatie onafhankelijke performance-meting instituten automatisch informeren over het belegd vermogen van institutionele beleggers.

Profiel KAS-Associatie

De krachtig groeiende KAS-Associatie is een solide, gespecialiseerde Europese bank voor effectendiensten.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie