Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Reactie Foster Parents Plan op kritiek

Datum nieuwsfeit: 25-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Foster Parents Nederland


Reactie van Foster Parents Plan op kritiek


Kort geleden stond er een kritisch artikel in de Nieuwe Revu over het werk van Foster Parents Plan in de Haitiaanse sloppenwijk Cité Soleil. Foster Parents Plan heeft deze sloppenwijk twee jaar geleden noodgedwongen verlaten als gevolg van gewelddadigheden die de uitvoering van onze kindgerichte projecten onmogelijk maakten.

Deze week meldde hetzelfde blad dat de Nederlandse advocaat Bernard Tomlow juridische stappen overweegt jegens Foster Parents Plan namens familieleden van een aantal voormalige Foster Parent-kinderen in Cité Soleil, die zeer teleurgesteld zijn in de gang van zaken.

Foster Parents Plan heeft begrip voor deze teleurstelling, vooral omdat ook andere hulporganisaties de wijk om dezelfde reden hebben verlaten en de bewoners nu verstoken zijn van structurele hulp. De organisatie blijft echter op het standpunt staan dat zij geen structurele ontwikkelingsprojecten kan uitvoeren in een sloppenwijk waar criminaliteit hoogtij viert en de medewerkers hun leven niet zeker zijn

Daarbij spreekt Foster Parents Plan de zorg uit dat door uitspraken als van de heer Tomlow, de verwachting wordt gewekt dat aan de arme mensen in Cité Soleil structurele kindgerichte hulp kan worden geboden. Gegeven de gewelddadige situatie en het gebrek aan sociale structuur in de wijk is dat op dit moment niet mogelijk.

Foster Parents Plan is van mening dat het geld op een aantoonbaar verantwoorde wijze is besteed in de ca. 25 jaar dat de organisatie werkzaam was in Cité Soleil. Zeker gezien de bijzonder moeilijke werkomstandigheden in deze sloppenwijk. Foster Parents Plan neemt deze kritiek overigens zeer serieus. De organisatie zal er alles aan doen om de klachten, van welke aard dan ook, naar tevredenheid op te lossen.

De organisatie heeft de heer Tomlow gevraagd om zijn klachten over Cité Soleil met ons te bespreken. Mochten wij samen niet tot een oplossing komen, dan bestaat er nog de mogelijkheid dat de klachten worden voorgelegd aan een onafhankelijke commissie.


********** laatste nieuws (17.15 uur) ********** Foster Parents Plan heeft vandaag een constructief gesprek gevoerd met de heer Tomlow. In dat gesprek hebben wij informatie en standpunten uitgewisseld. Op basis hiervan zijn wij gezamenlijk tot de conclusie gekomen dat het zinvol is om de door de heer Tomlow genoemde klachten over Cité Soleil zo spoedig mogelijk door een onafhankelijke commissie te laten onderzoeken. Er wordt naar gestreefd het onderzoek binnen enkele maanden na aanvang af te ronden.


* Interview met James Gibson, Country Director Foster Parents Plan in Haïti

* Achtergrondinformatie over het vertrek van Foster Parents Plan uit Cité Soleil in 1998

* Foster Parents Plan in Haiti: de huidige programmagebieden
last updated: 25/05/00

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie