Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Regels recreatieve nevenactiviteiten boeren Overijssel

Datum nieuwsfeit: 25-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Overijssel

Zwolle, 25 mei 2000

GS STELLEN BELEIDSREGELS RECREATIEVE NEVENACTIVITEITEN BOEREN VAST

Gedeputeerde Staten van Overijssel hebben de herziene versie van de notitie 'Recreatie bij de boer' voorlopig vastgesteld. Voor de definitieve vaststelling wordt de notitie ter advisering aan de statencommissie Sterke steden en vitaal platteland en aan de Provinciale Planologische Commissie voorgelegd. De notitie bevat een aantal beleidsregels voor recreatieve nevenactiviteiten op het agrarische bedrijf en vormt daarmee een aanvulling op de provinciale Handleiding en beleidsregels ruimtelijke ordening.

De aanvulling heeft vooral betrekking op de mogelijkheid om boerderijkamers voor recreatief nachtverblijf te exploiteren. Dit zijn min of meer zelfstandige appartementen op het agrarische bedrijf. Het mogen echter geen vrijstaande zomerhuisjes zijn, de appartementen moeten in één bedrijfsgebouw worden ondergebracht. Ten opzichte van een eerdere versie van de notitie wordt de maximale toegestane oppervlakte voor de boerderijkamers teruggebracht van 250 mý tot 200 mý . De bovengrens van zeventig bedden bij kampeerboerderijen is eruit gehaald, omdat het criterium een overwegend seizoensgebonden karakter (maximaal 100 dagen per jaar) al voldoende beperking voor exploitatie oplegt. Ook voor kamperen bij de boer is een aanvulling opgenomen. In het geval van voormalige boerderijen is kleinschalig kamperen bij een burgerwoning toegestaan, mits aan bepaalde ruimtelijke voorwaarden wordt voldaan.

Nadere informatie:
team Communicatie, Bonnie van der Meer, telefoon 038 425 14 16

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie