Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Strategische alliantie Boom/Interestate.com

Datum nieuwsfeit: 25-05-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
MEPPEL/DEN HAAG. De directies van Koninklijke Boom uitgevers te Meppel en InterEstate.com te Den Haag zijn vandaag een strategische alliantie overeengekomen om gezamenlijk een interactieve community op het Internet te gaan exploiteren.

PrimaPlaza.nl

Op de site, die vanaf de tweede helft van dit jaar te vinden zal zijn onder www.primaplaza.nl, vindt de bezoeker van alles op het gebied van informatie, communicatie, elektronisch winkelen en entertainment. Het is geen 'traditionele' informatiesite, maar juist een interactieve applicatie waar je als bezoeker 1-op-1 contact hebt. In het plaza zijn verschillende diensten aanwezig en kan de bezoeker in contact treden met diverse aanbieders door het opgeven van zijn of haar specifieke interessegebieden. De al dan niet commerciële aanbieder kan op zijn beurt weer op maat gesneden informatie, producten en diensten aan de individuele bezoekers bieden.

De techniek

PrimaPlaza is gebaseerd op het unieke Troyce® intelligent database systeem. Dit systeem maakt het mogelijk dat een bezoeker door eenmalige registratie de community naar eigen wens en inzicht kan inrichten. Doordat het systeem de bezoeker herkent, toont zij een 'gepersonificeerde' omgeving. Bovendien registreert het systeem de aangegeven interessegebieden en specifieke wensen van de bezoeker waardoor gerichte informatievoorzieningen, aanbiedingen en acties mogelijk zijn.

Mogelijkheden voor aanbieders

PrimaPlaza krijgt de vorm van een overdekt winkelplein, waarin op de verschillende verdiepingen een scala aan informatie en diensten beschikbaar is. Tevens zijn er faciliteiten als een op maat gesneden individuele krant, een vacaturebank, fotoshop, discussieforum, zwarte markt, veiling etc. Ook is er ruimte voor diverse winkels voor e-commerce.

De initiatiefnemers

Boom heeft met het exploiteren van diverse media bewezen een goede en betrouwbare uitgever op de lokale en regionale markt te zijn. InterEstate.com heeft zeer succesvol vergelijkbare interactieve communities gestart en heeft voor de creatie van dergelijke sites het unieke 'intelligent database'-systeem Troyce® ontwikkeld.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie