Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Welzijnsbeleid Hilversum: blijven kiezen voor kansen

Datum nieuwsfeit: 25-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hilversum


Welzijnsbeleid Hilversum: blijven kiezen voor kansen, ondanks bezuinigingen

De strategische welzijnsvisie ´Kiezen voor kansen´ gaat in grote lijnen richting geven aan het welzijnsbeleid van Hilversum. Aldus hebben burgemeester en wethouders deze week besloten. Tegelijkertijd vraagt het college de welzijnssector tot en met 2003 ¦ 1.182.600,- te bezuinigen. Met dat bedrag geeft ze gedeeltelijk invulling aan de stelpost van 1,5 miljoen in de Voorjaarsnota 1999. Voor kwetsbare groepen wordt een bedrag van
¦ 50.000,- gereserveerd.

Het definitieve standpunt over het welzijns- beleid is gebaseerd op een advies van bureau Stade PVK en een raadpleging van de welzijnsinstellingen.

Samengevat kiest het college voor een onderscheid tussen een pakket breed toegankelijke basisvoorzieningen en een pakket specifieke, beperkt toegankelijke voorzieningen, het benoemen van een aantal kwetsbare groepen, vermindering van het aantal basisaccommodaties, goed toegeruste multifunctionele centra en handhaving van het peuterspeelzaalwerk als basisvoorziening.

Het grootste deel van de bezuinigingen komt voor rekening van het SIS, SOH, Versa en de peuterspeelzalen. Zo wordt van het SIS onder meer gevraagd komend jaar ¦ 130.000,- te bezuinigen op algemene activiteiten. Volgens de strategische welzijnsvisie hebben die een lagere prioriteit en zijn ze niet gericht op kwetsbare groepen. De ¦
175.000,- die gefaseerd voor rekening van SOH komt, zou bekostigd moeten worden uit bezuinigingen op de overhead en sluiting van het diensten- centrum/verplaatsing van de activiteiten naar multifunctionele accommodaties. De aanbeveling in de strategische welzijnsvisie om verkokering, versnippering en fragmentatie tegen te gaan, is aanleiding geweest om voor het jeugd- en jongerenwerk (SIS/Versa) voor 2001 en 2002 stelposten op te nemen van respectievelijk ¦ 50.000,- en ¦ 100.000,-. Om een netwerk van breed toegankelijke peuterspeelzalen in stand te kunnen houden, moeten de 23 kinderspeelzalen in Hilversum over 2001 en 2002 in totaal ¦ 440.000,- bezuinigen, te betalen uit een verhoging van de ouderbijdrage.
Op 30 mei adviseert de commissie Welzijn de gemeenteraad over de bezuinigingen. Deze zal tijdens de raadsvergadering van 8 juni een standpunt innemen.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer S. Poels, directeur a.i. van de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling, tel. (035) 629 2569

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie