Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe folder Kunst- en cultuureducatie Hilversum

Datum nieuwsfeit: 25-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hilversum


Hij is er weer: de nieuwe folder Kunst- en cultuureducatie
De nieuwe folder Kunst- en cultuureducatie, met daarin het gemeentelijke aanbod van kunst- en cultuureducatieprojecten voor het schooljaar 2000/2001, is uit! De folder wordt komende tijd verstuurd naar alle scholen voor het basis en speciaal onderwijs.
De projecten die in de folder worden aangeboden, en waaruit de scholen een keuze kunnen maken, zijn voornamelijk ontwikkeld door culturele instellingen in Hilversum.

Per schooljaar is er f 6,- per leerling te besteden waardoor de kinderen aan de meeste projecten gratis kunnen meedoen.

Nieuwe projecten

Wie de folder doorneemt, zal merken dat er veel nieuwe projecten zijn bijgekomen. Zo is het mogelijk om de kinderopera 'Don Carlos' van Frank Groothof in Schouwburg Gooiland, bij te wonen. Andere, interessante projecten waar kinderen veel van kunnen opsteken zijn ‘De magische toverlantaarn' van het Goois Museum en de ‘Camera Loopt' van het Filmtheater. Bij het expositiecentrum Exedra kunnen kinderen zelfs een eigen videofilm maken en met het project 'Lang leve de liefde' van de bibliotheek wordt de leeshonger van de kinderen opgewekt.

Afgelopen jaar hebben weer ruim 6000 kinderen van Hilversumse scholen meegedaan aan éen van de aangeboden projecten.

Aanvragen folder

De folder is verkrijgbaar bij de Hilversumse culturele instellingen maar is ook gratis te bestellen bij de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling, Astrid van Mierlo, telefoon 035-6292809.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie