Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kunstprijs 2000 Etten-Leur naar Agnes Nederlof

Datum nieuwsfeit: 25-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Etten-Leur

Gemeentelijke kunstprijs 2000 gaat naar Agnes Nederlof

Onlangs is de Gemeentelijke Kunstprijs 2000 uitgereikt aan kunstenares Agnes Nederlof. Dit gebeurde aan het einde van een expositieweekeinde. Alle geselecteerde werken zijn tentoongesteld geweest in de raadzaal van het gemeentehuis. Voorafgaand aan deze expositie kregen ruim 200 leerlingen van vier basisscholen een rondleiding langs de kunstwerken, waarbij zij hun reacties duidelijk lieten horen en zien.

De jury, bestaande uit Jos Harzing, Katja Clement en Gerrie Mol heeft unaniem besloten de Gemeentelijke Kunstprijs 2000 toe te kennen aan Agnes Nederlof. De jury was met name onder de indruk van haar techniek en materiaalkeuze. De kunstenares heeft geen titel aan haar kunstwerk gegeven, maar de jury omschreef dit werk als "De dromedaris". Wethouder B. van der Heijden van Cultuur overhandigde haar hiervoor het felbegeerde beeldje van de Brabantse kunstenares Tjikkie Kreuger.
Behalve de juryprijs is dit jaar wederom de publieksprijs uitgereikt. Nagenoeg alle bezoekers van de drukbezochte expositie brachten een stem uit. Bij de telling van de stemmen bleek, dat Beate Harmeling de publiekprijs 2000 heeft gewonnen met haar kunstwerken "in beweging". Hiervoor ontving zij uit handen van wethouder Van der Heijden een waardebon voor het volgen van een cursus beeldende vorming naar keuze bij het Etten-Leurse Centrum voor Kunsteducatie Doornbos.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie