Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kamervragen over earn-out en deelnemingsvrijstelling

Datum nieuwsfeit: 25-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Tweede Kamer der Staten Generaal

vragen25.005 vragenformulier 25 mei 2000


2990011470

Vragen van het lid De Vries (VVD) aan de staatssecretaris van Financiën over earn-out en deelnemingsvrijstelling. (Ingezonden 25 mei
2000)


1

Bent u bekend met het arrest van 30 juni 1999, waarin de Hoge Raad heeft beslist dat de verplichting voor een koper van een deelneming uit hoofde van een earn-outregeling dient te worden gewaardeerd op het moment van het ontstaan van de verplichting (dat wil zeggen dat waardeveranderingen van die verplichting tot het belastbare resultaat dienen te worden gerekend)?


2

Bent u bekend met het arrest van de Hoge Raad (BNB 1993/180) waarin is beslist dat de verkoper van een deelneming geen recht heeft op deelnemingsvrijstelling voor (negatieve) voordelen uit hoofde van een earn-outregeling?


3

Kunt u een inhoudelijke reactie geven op de suggestie van Prof. D. Juch 1) om de deelnemingsvrijstelling op dit punt aan te passen, zodat ook in de sfeer van het aanmerkelijk belang is gebeurt en op dat dezelfde suggestie van Mr. C.D.E.J. Nijman, 2) alsmede op het door hem voorgestelde alternatief om goed te keuren dat belastingplichtigen naar analogie met goed koopmansgebruik mogen kiezen voor uitgestelde winstneming?


4

Bent u bereid de suggestie over te nemen artikel 13 van de Wet op de vennootschapsbelasting 1969 op dit punt aan te passen?


5

Zo nee, bent u bereid de suggestie over te nemen uitgestelde winstneming toe te staan?


6

Zo ja, bent u bereid in afwachting van wijziging van de wet de suggestie over te nemen uitgestelde winstneming toe te staan?

Weekblad 1999/6351

Weekblad 1999/6357

Tweede Kamer der Staten Generaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie