Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Minder 'witte fietsen' in Kopenhagen

Datum nieuwsfeit: 25-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT - 26 MEI 2000
Nieuwsbrief Deens Verkeersbureau mei 2000

Minder 'witte fietsen' in Kopenhagen

De bekende gratis fietsen zijn onlangs weer in de binnenstad van Kopenhagen in de straten verschenen. De fietsen mogen tegen een bedrag van 20 Dkr. 'statiegeld' worden geleend voor ritjes in het oude centrum. Het statiegeld krijgt de gebruiker terug als de fiets wordt teruggeplaatst in een van de speciale rekken.

Het is voor het zevende seizoen dat de 'witte fietsen' (die overigens in werkelijkheid vanwege de erop aangebrachte reclame lang niet altijd wit zijn) in het straatbeeld verschijnen.

Dit jaar zijn er overigens ongeveer 500 minder beschikbaar dan vorig jaar. Volgens directeur Stig DeGeer van de organisatie Bycyklen die de fietsen beheert, is de terugloop te wijten aan diefstal.

'De meeste fietsen die we missen zijn meegenomen als souvenirs door toeristen. We hebben ansichtkaarten van brutale dieven ontvangen uit New York en Amsterdam en de Deense douane ontdekte onlangs veertig 'witte' fietsen aan boord van een Poolse kustvaarder,' aldus DeGeer. Uit Deense provinciesteden en ook vanuit Stockholm hebben souvenirjagers meegenomen fietsen terugbezorgd.

Meer info: Fonden Bycyklen, Kopenhagen
tel. +45 32540079 of Internet:
www.bycyklen.dk

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie