Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Deense 'cultuursite' in het Nederlands

Datum nieuwsfeit: 25-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT - 26 MEI 2000
Nieuwsbrief Deens Verkeersbureau mei 2000

Deense 'cultuursite' in het Nederlands

De Deense Raad voor Toerisme heeft een speciale site op Internet geopend die het gemakkelijk maakt culturele bezienswaardigheden en evenementen in Denemarken te vinden van praktisch elke soort. De tekst is te vinden in het Deens, Engels, Duits, Zweeds én Nederlands.

De opzet van de 'homepage' is zeer breed. Zo is er onder meer op te vinden in welke Deense kastelen en landgoederen kan worden overnacht en welke muziekfestivals er in het land worden gehouden. Maar bijvoorbeeld ook in welke restaurants oude Deense streekgerechten op de menukaart staan en hoe een route langs vindplaatsen uit de Vikingtijd in elkaar kan worden gezet.

De site is voorzien van een lange lijst van 'links' (koppelingen) naar Deense culturele organisaties en de algemene site van het Deens Verkeersbureau: www.visitdenmark.com. Ook bestaat de mogelijkheid gedrukte brochures van Deense culturele instellingen te bestellen.

Het adres van de nieuwe site luidt: www.kulturdanmark.dk

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie