Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

EU juicht terugtrekking Israel uit Zuid-Libanon toe

Datum nieuwsfeit: 25-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Raad van de Europese Unie

Lebanon : Withdrawal of Israeli forces Press Release: Brussels (25-05-2000) - Press: 182 - Nr: 8831/00

Brussel, 25 mei 2000


8831/00 (Presse 182)

P. 75/00

Verklaring van het voorzitterschap, namens de Europese Unie, over Libanon

De Europese Unie heeft de situatie in Libanon nauwgezet gevolgd en juicht de terugtrekking van de Israëlische troepen uit Zuid-Libanon toe. De Unie spreekt de hoop uit dat deze actie de verzoening en de wederopbouw in de regio zal vergemakkelijken.

De Europese Unie hoopt dat de secretaris-generaal van de Verenigde Naties zal kunnen bevestigen dat de terugtrekking volledig in overeenstemming is met Resolutie 425 en derhalve een belangrijke stap is op weg naar een rechtvaardige, duurzame en alomvattende vrede in de regio. De Europese Unie herhaalt dat zij de inspanningen van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties volledig steunt en verzoekt alle betrokken partijen uiterste terughoudendheid te betrachten, samen te werken met de Verenigde Naties en UNIFIL en af te zien van daden en uitlatingen die hun inspanningen in gevaar zouden kunnen brengen.

De Europese Unie ziet uit naar het herstel van het daadwerkelijk gezag van de regering van Libanon in Zuid-Libanon en blijft bereid hulp te verlenen en bijdragen te leveren aan Libanons inspanningen, die op verzoening en herstel zijn gericht.

De Speciale gezant van de Europese Unie, Miguel Moratinos, zal een bezoek brengen aan Libanon om de situatie te beoordelen en aan de komende Raad Algemene Zaken verslag uit te brengen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie