Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Internationaliseringsbeleid TU Delft krijgt flinke impuls

Datum nieuwsfeit: 25-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Technische Universiteit Delft

Delta Online voorpagina archief service zoeken

donderdag 25 mei 2000, jaargang 32 nummer 18

Ruim zes nieuwe plaatsen voor international office

Het internationaliseringsbeleid van de TU krijgt een flinke impuls.

De uitbreiding van het international office met zesenhalve arbeidsplaats is afgelopen dinsdag goedgekeurd door het college van bestuur. Dr. A. Rima, toekomstig directeur van het international office, geeft aan dat extra personeel een noodzakelijke voorwaarde was voor het uitvoeren van het ambitieuze internationaliseringsbeleid van de TU.

Naast het uitbreiden van secretariële en financiële voorzieningen zal Rima zich vooral toeleggen op nieuwe projecten uit de recente internationaliseringsnota. In het najaar gaat het bureau een mobiliteitsmarkt opzetten en verder zal er worden gewerkt aan een mentorsysteem voor alle buitenlandse studenten. Het mentorsysteem moet buitenlandse studenten, ongeacht welk programma ze volgen, 'inwijden in het Delftse studentenleven'.

Verder zal in samenwerking met de Erasmus Universiteit een summerschool worden georganiseerd voor buitenlandse studenten in verschillende stadia van hun studie. Daarnaast moeten nieuwe centrale databestanden gedetailleerdere gegevens over studenten en activiteiten registreren, zodat de resultaten van het internationaliseringsbeleid beter in kaart gebracht kunnen worden.

Alice Beurze© 2000 Redactie Delta

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie