Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuws ICT Automatisering

Datum nieuwsfeit: 25-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: ICT Automatisering NV
Zoek soortgelijke berichten

Rotterdam, 25 mei 2000

PERSBERICHT

Tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van ICT Automatisering N.V., die vandaag in Rotterdam is gehouden, heeft de directie van ICT haar verwachtingen uitgesproken voor het jaar 2000. De embedded software markt heeft in tegenstelling tot andere delen van de ICT markt geen last gehad van millenniumeffecten. Hierdoor is het jaar 2000 goed van start gegaan. De belemmerende factor is een krappe arbeidsmarkt. Desondanks verwacht de directie, onvoorziene omstandigheden voorbehouden, een nettowinststijging in 2000 van tenminste 25%.

Gang van zaken
De embedded software markt heeft in tegenstelling tot andere delen van de ICT markt geen last gehad van millenniumeffecten. Bij de divisies ICT Embedded en ICT Telecom was het zelfs regelmatig moeilijk projecten te bemannen. Dit houdt niet in dat er sprake was van een volledige bezetting. Zoals ook in het jaarverslag over 1999 is aangegeven, speelt als gevolg toenemende reistijden in toenemende mate het mobiliteitsvraagstuk met betrekking tot de inzet van ICT professionals.. Hierdoor kan het voorkomen dat er een mismatch ontstaat tussen de beschikbare professionals en de locaties waar projecten uitgevoerd dienen te worden. Door steeds meer projecten op de eigen vestigingen uit te voeren verwacht ICT deze ontwikkeling te kunnen kanaliseren.

Door de hoogwaardige kwaliteit van de door ICT verleende diensten ziet de directie steeds meer mogelijkheden om haar diensten ook op andere manieren aan te kunnen bieden. Hierbij moet onder meer gedacht worden aan het, gezamenlijk met afnemers van ICT, leveren van diensten aan de uiteindelijke eindproducenten. Op dit moment worden binnen het ICT Embedded segment CSMM diensten al via samenwerkingen aangeboden.

Naar verwachting zal ICT Embedded binnen het segment CSMM in de loop van 2000 wederom een in het buitenland gevestigde multinational aan haar klantenbestand toe kunnen voegen. Dit zou uitstekend in de strategie passen om de binnen CSMM opgebouwde kennis ook internationaal in te zetten. Bij een eventuele samenwerking zullen de in Nederland gevestigde ontwikkelcentra een belangrijke rol spelen.

Arbeidsmarkt
Op het terrein waarop ICT Automatisering actief is, is de arbeidsmarkt zeer krap. Dit brengt met zich mee dat, evenals in voorgaande jaren, aanzienlijke uitgaven en inspanningen nodig zijn om medewerkers aan te trekken. Door deze inspanningen ligt het aantal medewerkers inmiddels boven de 900.

Het Ministerie van Sociale Zaken heeft bekend gemaakt de immigratieprocedure voor ICT professionals te versoepelen. Dit zal echter naar verwachting geen positief effect hebben op het aantal te verwachten medewerkers uit India, aangezien deze versoepelde regeling slechts betrekking heeft op de criteria voor het verlenen van een werkvergunning. Voor het verkrijgen van een verblijfsvergunning blijft de huidige procedure van kracht, die in 1999 was gewijzigd. Deze procedure neemt vaak veel tijd in beslag waardoor niet alert kan worden gereageerd.

Vooruitzichten
Op basis van de resultaten van de eerste vier maanden verwacht de directie in 2000, onvoorziene omstandigheden voorbehouden, een nettowinststijging van tenminste 25% ten opzichte van 1999.
Profiel
ICT Automatisering is werkzaam op het terrein van embedded software, telecommunicatie en administratieve automatisering. De activiteiten zijn onderverdeeld in ICT Embedded, ICT Telecom en ICT Office. ICT Embedded is marktleider op het gebied van embedded software, waar zij leverancier is van software gerelateerde diensten. ICT Telecom heeft als activiteit technische ontwikkeling die plaatsvindt op de markt voor telecommunicatie software services, systems integration en network management bij het totale ontwerp, de realisatie en het integratieproces. ICT Office richt zich op de technische dienstverlening rond de administratieve en informatieverwerkende processen, gespecialiseerd in client server, front-office en e-business toepassingen. De projecten van ICT worden zowel in huis als op locatie van de opdrachtgever uitgevoerd. ICT opereert vanuit vijf vestigingen in Rotterdam, Eindhoven, Deventer, Almere en Maarssen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie