Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Professor Jan Derksen RUG over emotionele intelligentie

Datum nieuwsfeit: 26-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen


EQ en succes - professor Jan Derksen over emotionele intelligentie

Studium Generale en boekhandel Scholtens Wristers organiseren een avond over emotionele intelligentie met professor Jan Derksen. Wie het ver wil schoppen heeft tegenwoordig niet genoeg aan een hoog IQ plus wat sociale vaardigheden. Wie succes wil hebben, moet ook over een flinke dosis 'emotionele intelligentie' beschikken. Volgens de Nijmeegse psycholoog professor Jan Derksen voorspelt iemands EQ zelfs in hoge mate zijn of haar succes. Derksen introduceert in Nederland een test op basis van het werk van de Canadese psycholoog Rueven Bar-On. Tijdens zijn gastlezing op vrijdag 26 mei geeft Derksen uitleg over het begrip 'emotionele intelligentie' aan de hand van het concept zoals dat door Rueven Bar-On meetbaar is gemaakt. Derksen bespreekt de resultaten van zijn test onder diverse groepen: onder meer hoogbegaafden, managers uit het bedrijfsleven, huisartsen, gevangenen, etc. Voorts gaat hij beknopt in op de EQ-test voor kinderen en jeugdigen die momenteel ontwikkeld wordt. Tot slot: hoe test je jezelf?

Prof.dr. Jan J.L. Derksen (1953) is werkzaam bij de Sectie Klinische Psychologie van de Katholieke Universiteit Nijmegen en is hoogleraar aan de Vrije Universiteit van Brussel, waar hij psychodiagnostiek en psychotherapie doceert.

Datum en tijd

vrijdag 26 mei 2000, 20.00 - 22.00 uur

Spreker

prof.dr. Jan J.L. Derksen

Titel

EQ en succes

Plaats

boekhandel Scholtens Wristers, Guldenstraat 20, Groningen

Informatie

Studium Generale Groningen, tel. (050)363 54 64

Adams Appel

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie