Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

College Capelle stemt in met prostitutiebeleid

Datum nieuwsfeit: 26-05-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Capelle a/d IJssel


College stemt in met prostitutiebeleid

Op 1 oktober 2000 vervalt het bordeelverbod en het verbod op souteneurschap uit het Wetboek van Strafrecht. Hiermee is het exploiteren van prostitutie niet meer strafbaar. Vrijwillige prostitutie wordt dus gelegaliseerd. Achterliggende gedachte hierbij is dat de overheid met het opheffen van het bordeelverbod meer armslag krijgt om de zogeheten criminele randverschijnselen, zoals bijvoorbeeld drugshandel, drugsgebruik en illegaliteit aan te pakken. Deze blijven immers wel strafbaar. De strafbaarstelling van onvrijwillige prostitutie en seksueel misbruik van minderjarigen blijft gehandhaafd in het Wetboek van Strafrecht en wordt zelfs aangescherpt.

...
Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie