Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nederlandse Special Olympics ploeg bloednerveus

Datum nieuwsfeit: 26-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

NED. BOND VOOR AANGEPAST SPORTEN

Nederlandse Special Olympics ploeg bloednerveus

Bunnik, 26 mei 2000 - Nog een paar dagen voor het grootse sportevenement voor sporters met een verstandelijke handicap in Groningen van start gaat. De 224 Nederlandse sporters zijn er klaar voor. Alleen de zenuwen gieren de meeste door de keel. Bij coaches staan de telefoons roodgloeiend en ook is er de afgelopen weken extra getraind. Ondanks dat meedoen belangrijker is dan winnen hebben de Nederlandse sporters zich extra goed voorbereid om een gouden plak in de wacht te slepen.

Ook voor de voetbalcoach Ad Klous zijn het drukke tijden. Hij mocht met zijn voetbal team de Special Olympics vlam een dag dragen. 'Dat was een grootse belevenis voor de jongens. Opgewacht door 18 politiewagens en 6 motoragenten. We hebben samen met de politie de vlam gedragen'. De vlam is al weken onderweg naar Groningen en doorkruist een groot deel van Nederland. 'Sinds het dragen van de vlam zijn ze niet meer rustig te krijgen. Of ze nu 18 of 56 jaar zijn, ze zijn allemaal zenuwachtig en kijken enorm naar de Special Olympics European Games in Groningen uit'.

Maar ook coach Luciënne Winkels-Ras van de zwemploeg merkt dat ze gespannen zijn: 'Ze zijn dwarser dan anders maar verheugen zich er enorm op.' Aan het toernooi doen 2000 sporters uit 57 landen mee. 'Mijn sporters zien dat wel zitten. Kan ik lekker Amerikaans met ze praten volgens een van mijn zwemsters.' Bij de training voor het voetbal leveren de Engelse scheidrechters termen wat meer problemen op. Ad Klous: 'Af en toe lig je wel in een deuk wat ze ervan maken. Maar dat mag de pret niet drukken. Ik ben beretrots als ze op zondagavond tijdens de officiële opening de Special Olympics eed in het Engels gaan afleggen: : Let me win. But if I can not win, let me be brave in the attempt'(Ik hoop dat ik win maar als ik niet win heb ik in ieder geval mijn best gedaan).

De European Special Olympics worden gehouden van 27 mei tot en met 4 juni in Groningen. De Nederlandse ploeg zal bestaan uit 224 sporters met een verstandelijke handicap. Nederland doet mee op de onderdelen atletiek, basketball, bowling, gymnastiek, paardrijden, tafeltennis, tennis, voetbal, wielrennen, zeilen en zwemmen. Ook doet Nederland mee met de demonstratiesporten judo en korfbal.


---

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie