Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nog voldoende plaats voor 'gewone' toeristen en EK-bezoekers

Datum nieuwsfeit: 26-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT - 26 MEI 2000

Nog voldoende plaats voor 'gewone' toeristen en EK-bezoekers

Late Pinksteren gunstig voor (voetbal)toeristen

De komende Pinksterdagen heerst er topdrukte in de Nederlandse hotels en op de campings. Naar verwachting zullen zo'n 350.000 buitenlandse toeristen dan ons land bezoeken; niet exact is aan te geven hoeveel 'gewone' toeristen en hoeveel EK-bezoekers dat zijn. Daarnaast zullen er tijdens de Pinksteren ongeveer 850.000 Nederlanders een korte vakantie maken; zo'n 600.000 blijven in Nederland.

Op dit moment staat al vast dat er sprake is van een gemiddelde bezettingsgraad van 75 procent, zo blijkt uit recent onderzoek van het Nederlands Bureau voor Toerisme (NBT) in Leidschendam. In totaal zijn er in ons land ongeveer 1,1 miljoen toeristenbedden beschikbaar en gezien de huidige boekingsstand betekent dat dat er nog zo'n 285.000 slaapplaatsen tijdens de Pinksterdagen beschikbaar zijn. Naar verwachting zal een fors deel daarvan de komende weken alsnog gereserveerd worden.

Uitschieters
De speelsteden Arnhem en Eindhoven - met een relatief laag aantal overnachtingsmogelijkheden - springen er nu uit met een bezetting van
86 procent. Amsterdam (en omgeving) scoort circa 80 procent; het centrum zit aanzienlijk voller. Rotterdam lijkt wat achter te blijven met ruim 60 procent, maar naarmate het toernooi vordert zal dit percentage flink toenemen, zo is de prognose.

Het zo laat vallen van de Pinksteren is dit jaar gunstig voor de naar accommodatie zoekende voetbaltoeristen. Normaal gesproken zijn de meeste hotels, bungalowparken en campings overvol rond de Pinksterdagen.

Iets minder
Nu deze feestdagen pas medio juni vallen is het 'gewone' vakantiebezoek iets minder. Dat komt onder meer omdat veel (buitenlandse) toeristen zich nu al oriënteren op de over enige weken beginnende zomervakantie.

In dit 'gat' zijn dit jaar de voetbaltoeristen gesprongen. Vrijwel alle accommodatievormen lijken te profiteren van deze extra groep buitenlandse sporttoeristen. Voor komend Pinksterweekeinde melden de hotels en campings een bezettingsgraad van ruim 70 procent, de bungalowparken gaan zelfs boven de 80 procent. Toppers zijn de groepsaccommodaties met 87 procent, maar hier gaat het wel om een klein segment van het totale aanbod.

Euro2000-site
Uit het NBT-onderzoek blijkt dat de speciaal voor het Europese kampioenschap voetbal 2000 in het leven geroepen internet-site 'Euro2000' (via www.holland.com) grote belangstelling kent.
Op deze site kan elke supporter, die een slaapplaats zoekt, de beschikbaarheid van de totnutoe aangeboden accommodatie zien. De internetter wordt daarna doorverwezen naar een reserveringscentrale om te boeken.

Veel hoteliers en accommodatieverschaffers zullen, zo wordt verwacht, de komende weken nog aanvullend melden hoeveel bedden en slaapplaatsen zij beschikbaar hebben.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie