Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 26-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten

Berichten van vrijdagmorgen 26 mei 2000
10:02 vrijdag 26 mei 2000

Roel Hallink, tel.: 0528-295216
Voorlichting en piket tot maandagmorgen 08.00 uur.

*

Bromfietser gewond

EMMEN - Gisteren tegen de avond is een 16-jarige jongen uit Emmen gewond geraakt bij een aanrijding op het fietspad langs de Eikenlaan. De jongen reed daar op zijn bromfiets en wilde een paar fietsers inhalen. Toen hij daarmee bezig was, bemerkte hij plotseling dat hem een paar bromfietsers tegenkwamen. Om een aanrijding te voorkomen, remde hij maar kon niet voorkomen dat hij één van de bromfietsers, een 17-jarige jongen uit Odoorn, raakte. Ook één van de fietsers, een 17-jarige jongen uit Emmen, werd geraakt. Alle drie kwamen ten val, waarbij de 16-jarige tegen een boom tot stilstand kwam. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen, waar bleek dat zijn bekken gebroken was.


*

Geen voorrang

RODEN Gisteravond verleende een 29-jarige inwoonster van Roden met haar auto, toen zij vanaf het Deotatusplantsoen de kruising met de Buitenveldlaan opreed, geen voorrang aan een voor haar van rechtskomende auto, bestuurd door een 60-jarige inwoonster van Dronten. Een 67-jarige passagiere uit Nibbixwoud die bij de vrouw uit Dronten inzat, raakte gewond en is overgebracht naar het RKZ in Groningen. Beide autos raakten zwaar beschadigd.


*

Onder invloed

ZWARTEMEER Gisteravond werd bij een algehele verkeerscontrole op de Eemslandweg een 48-jarige bestuurder uit Weiteveen gecontroleerd. Het bleek dat de man teveel alcohol gedronken had. De man werd aangehouden en aan het bureau blies hij 335 µg/l (ongeveer 0.7 promille). Snelrecht werd toegepast, zodat de man na verhoor met een dagvaarding op zak heengezonden is.

WESTERBORK Bij een controle op het Westeinde werd gisteravond een 30-jarige man uit Westerbork bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. Tevens bleek dat de man rook naar alcohol. Hij werd meegenomen naar het bureau en blies daar 520 µg/l (ongeveer 1.2 promille). Met een rijverbod van 5 uur en een dagvaarding kon de man na verhoor huiswaarts keren.

COEVORDEN Op de Krimweg werd gisteravond laat een auto gecontroleerd, waaruit bleek dat de 40-jarige bestuurder uit Hardenberg teveel gedronken had. Hij werd meegenomen naar het bureau, alwaar hij 285 µg/l (ongeveer 0.66 promille) blies. Ook hier werd snelrecht toegepast.

NORG Afgelopen nacht werd op de Peesterstraat een auto gecontroleerd. Hieruit bleek dat de 28-jarige bestuurder uit Norg teveel alcohol gedronken had. Hij werd meegenomen naar het bureau en blies daar 240 µg/l (ongeveer 0.55 promille). Na verhoor kon ook deze met een dagvaarding vertrekken.

SCHOONOORD Afgelopen nacht wilde de politie op de Sleenerweg een auto controleren. De bestuurder van deze auto stopte niet, maar reed met grote snelheid weg. Bij de achtervolging werden snelheden van boven de 150 km per uur gehaald. Via diverse wegen kwamen ze terecht op de Zwarteweg in Nieuw Amsterdam. Op de kruising van de Zwarteweg met de Zijtak Westeinde verloor de bestuurder van de vluchtende auto de macht over het stuur en belandde in de bosjes. De bestuurder sprong uit de auto, dook het kanaal in en zwom naar de overkant. Daar kwam hij blijkbaar tot de ontdekking dat vluchten geen zin had en gaf zich over aan de politie. Het bleek te gaan om een 20-jarige man uit Klazienaveen. Hij werd aangehouden en aan het bureau blies hij 510 µ (ongeveer 1.15 promille). Uit het onderzoek bleek verder dat de man nog een proeftijd had ter zake een eerdere veroordeling van het rijden onder invloed. Snelrecht werd in deze toegepast.


*

Fietsendieven gepakt

VALTHERMOND Gisteravond werd op het Noorderdiep een 14-jarige jongen uit Groningen betrapt bij het stelen van een fiets. De jongen was op het Noorderdiep uitgezet om kalenders te verkopen voor een dierenasiel. Toen hij het lopen zat was, besloot hij een fiets te stelen. Dit werd door getuigen gezien en hem achtervolgden, aanhielden en overdroegen aan de politie. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt.

SMILDE Gisteravond bleken 2 jongens van respectievelijk 14 en 15 jaar uit Zutphen 2 fietsen gestolen te hebben in Assen. Toen ze in Smilde één van de fietsen in het kanaal dumpten, werd opgemerkt dat er iets aan de hand was met deze knapen. Bewoners van de Elzenlaan hielden de jongens vast tot de politie arriveerde. Beide knapen zijn aangehouden en ingesloten. Onderzoek wordt vandaag voortgezet.


*

Inbraken in autos

ERICA In de nacht van woensdag op donderdag is in Erica in 5 autos ingebroken. 3 Autos in De Voorreep, 1 in de Haarhamer en 1 in De Klamp werden dupe van het dievengilde. Behalve in de Haarhamer, waar het bij een poging bleef, werd één van de ramen vernield om in de auto te komen. De autoradios, cd-spelers werden gestolen. Totale schade is onbekend.


*

Diefstal uit kampwinkeltje

VLEDDER Gistermiddag werd ontdekt dat er was ingebroken in een kampwinkeltje aan de Vledderweg. Het bleek dat de sloten van de deur waren doorgeslepen. Uit het winkeltje werden enkele winkelstellingen ontvreemd, alsmede vermoedelijk ook een koelvitrine. Nagegaan moet worden of er nog meer weg is.


*

Inbraken in schuren

BALLOO Gisteren werd ontdekt dat in de nacht van dinsdag op woensdag was ingebroken in een schuur/garage aan het Balloo. Om in de schuur te komen was een raam aan de zijkant vernield. Gestolen werden: een boormachine, een schrob, een zaagmachine en een decoupeerzaag. Totale schade is onbekend.

ROLDE Ook aan de Balloërstraat werd gistermiddag ontdekt dat er ingebroken was in een schuurtje. Hoe de daders hier zijn binnengekomen is niet geheel duidelijk. Vermist worden: een accuboormachine, een decoupeerzaag en een handcirkelzaag. Totale schade is onbekend.


*

Mishandeling

ASSEN Gisteravond kwam bij een 22-jarige bewoner van de Begoniastraat een man aan de deur. Toen hij de deur opende, kreeg hij van de bezoeker, zonder verder iets te zeggen een stomp in het gezicht. De dader, een 33-jarige man uit Assen, werd later in de Tulpenstraat aangehouden. Hij is ingesloten. Vermoedelijk gaat het om een meningsverschil over een hond. Onderzoek wordt vandaag voortgezet.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie