Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bio-plastic getest als bindmateriaal

Datum nieuwsfeit: 26-05-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
TuinbouwNet


Bio-plastic getest als bindmateriaal

De boomkwekerijsector laat een milieuvriendelijk tape ontwikkelen om boomkwekerijgewassen op te binden. Het moet geschikt zijn voor gebruik in de max-tang. Het onderzoek hiervoor is goedgekeurd door de Sectorcommissie Boomkwekerij van het Productschap Tuinbouw (PT).

De max-tang wordt voornamelijk gebruikt om groeiende scheuten tijdens de teelt te begeleiden langs stokken of rekken. Het bindmateriaal dat daar momenteel voor gebruikt wordt bestaat uit plastic. De boomkwekerijsector zoekt nu een alternatief materiaal dat bio-afbreekbaar is. Er zullen verschillende bio-plastics worden getest. Het onderzoek wordt uitgevoerd door het Boomteelt Praktijkonderzoek (BPO) in samenwerking met Proterra ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie