Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vlaamse regering over gemeenschapsattachés Parijs en Berlijn

Datum nieuwsfeit: 26-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSMEDEDELING VAN DE VLAAMSE REGERING

VERGADERING VAN 26 MEI 2000

Gemeenschapsattachés in Parijs en Berlijn
De Vlaamse regering heeft haar instemming betuigd met de aanstelling van gemeenschapsattachés in Parijs en in Berlijn. Op deze posten worden resp. de hh. Jos Aelvoet en Edi Clijsters benoemd.

Dhr. Jos Aelvoet is geboren in 1948 en is licentiaat in de rechten. Hij is momenteel gemeenschapsattaché in Den Haag. Hij vervult deze functie sedert 1994. Voordien was hij als kanselier verbonden aan de ambassades of consulaten-generaal van België te Marseille, Addis-Abeba, Straatsburg, Kinshasa en Washington.

Dhr. Edi Clijsters is geboren in 1943 en is licentiaat germaanse filologie en licentiaat in de politieke en sociale wetenschappen. Hij behaalde een doctoraat aan het Europees Universitair Instituut in Firenze. Hij was assistent en onderzoeker aan verschillende Belgische en buitenlandse universiteiten (KUL, International Peace Research Institute te Oslo, Europees Universitair Instituut te Firenze, Universiteit Mannheim). Hij heeft ook lange tijd bij de krant De Morgen gewerkt, in verschillende functies.

Met deze benoemingen beklemtoont minister-president Dewael het belang dat hij hecht aan de verdere uitbouw van de Vlaamse aanwezigheid in het buitenland, en meer in het bijzonder in onze buurlanden. Bij recente bezoeken aan Parijs en Berlijn had hij immers de vlugge benoeming van gemeenschapsattachés in deze belangrijke hoofdsteden aangekondigd. De gemeenschapsattaché vertegenwoordigt als Vlaams diplomaat bij het gastland Vlaanderen in zijn globale bevoegdheden. Hij is aldus het speerpunt en de antenne die Vlaanderen in het buitenland een herkenbaar gezicht geeft. Tot nog toe beschikte Vlaanderen over 6 gemeenschapsattachés (Den Haag, Wenen, Europese Unie te Brussel, Washington, Pretoria, Tokio).

info : Herman Knapen, woordvoerder van
de minister-president - tel. (02) 553 29 11 e-mail: (persdienst.dewael@vlaanderen.be)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie