Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kamervragen PvdA en D66 over geweld op de Molukken

Datum nieuwsfeit: 26-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Tweede Kamer der Staten Generaal

vragen26.005 vragenformulier 26 mei 2000

Gemaakt: 26-5-2000 tijd: 14:39

Vragen van de leden Koenders, Santi (beiden PvdA) en Hoekema (D66) aan de ministers van Buitenlandse Zaken, van Defensie en voor Ontwikkelingssamenwerking over het oplopende geweld op de Molukken. (Ingezonden 26 mei 2000)


1

Hoe beoordeelt u de berichten over het oplopende geweld op de Molukken? Hoe kan het oplopende geweld verklaard worden?


2

Welke gevolgen heeft het wegtrekken van de hulporganisaties voor de bevolking van Ambon en welke maatregelen kunnen getroffen worden om de hulpverlening weer op gang te brengen?


3

Hoe kan ervoor gezorgd worden dat hulpverlening via UNDP direct besteed wordt? Welke andere neutrale kanalen zijn mogelijk? Is het waar dat huidige fondsen nog niet zijn aangekomen?


4

Op welke gepaste wijze denkt u de verslechterde situatie op de Molukken in bilateraal en Europees kader aan de orde te stellen bij de Regering van Indonesië?


5

Hoe staat het met de hulpverlening bij de democratisering van de strijdkrachten van Indonesië? Welke aanbiedingen worden in dat kader gedaan door minister van Defensie in zijn aanstaande overleg met zijn Indonesische ambtgenoot?

Tweede Kamer der Staten Generaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie