Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kamervragen CDA over uitkering aan witte illegalen Amsterdam

Datum nieuwsfeit: 26-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
CDA

Een uitkering aan witte illegalen door de gemeente Amsterdam (260500)

Den Haag, 26 mei 2000

Schriftelijke vragen van het lid Wijn (CDA) aan de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de minister van Financiën en de staatssecretaris van Justitie


1. Is het waar dat de gemeenteraad van Amsterdam heeft besloten een uitkering te geven aan aan witte illegalen die nog geen zekerheid hebben over hun aanvraag om een verblijfsvergunning? (1)

2. Hoe wordt aan deze uitkering vorm gegeven en hoe verhoudt deze zich tot bestaande uitkeringsregelingen?


3. Is het waar dat de uitkering zal worden betaald uit geld dat overblijft uit de begroting 1999? Zo ja, is dit in overeenstemming met de eisen van de Comptabiliteitswet?


4. Deelt u de mening van de raad dat het hier gaat om schrijnende gevallen?


5. Deelt u de mening dat het verstrekken van uitkeringen als deze in strijd is met de bedoeling van de Koppelingswet? Zo nee, waarom niet? Zo ja, op welke manier gaat u er voor zorgen dat de gemeente Amstedam zich aan de wet houdt?


6. Heeft de gemeenteraad, dan wel het College van Burgemeester en Wethouders van Amsterdam, tevoren met u overlegd over het nu genomen besluit? Zo ja, wat heeft u in dat overleg ingebracht? Zo nee, gaat u de gemeente hierop aanspreken?


7. Bent u bereid na te gaan of en op welke manier gemeenten die uitkeringen aan illegalen verstrekken, kunnen worden gekort op de aan hen uit rijksmiddelen beschikbaar gestelde financiële middelen?
(1) AT5-text en Haarlems Dagblad d.d. 25 mei 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie