Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitreiking Belcampo Stipendium voor novelle Max Niematz

Datum nieuwsfeit: 26-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Groningen

Groningen, 23 mei 2000 Persbericht nr. 94

Uitnodiging aan de pers

Uitreiking Belcampo Stipendium

Vrijdag 26 mei a.s. vindt in de Statenzaal de presentatie plaats van het derde Belcampo Stipendium. Het Belcampo Stipendium is een tweejaarlijkse, literaire schrijfopdracht rond het thema 'Groningen'. Deze schrijfopdracht is dit jaar gegaan naar Max Niematz. Hij heeft hiervoor een novelle geschreven met als titel De Kromzichter fokveedagen. De novelle wordt als bibliofiele uitgave door Stichting Elchers in Groningen verzorgd.

Programma:


16.00 uur ontvangst in de ontmoetingsruimte
16.15 uur welkom door de gedeputeerde cultuur Mirjam de Meijer
16.25 uur voorlezen juryrapport door C.O. Jellema, voorzitter van de jury presentatie van de novelle De Kromzichter fokveedagen
16.40 uur optreden van de 'Dichters uit Epibreren' met als gast Max Niematz

17.15 uur borrel in de Statenzaal

18.00 uur einde

Bij het Belcampo Stipendium wordt van de kandidaat verwacht dat hij/zij in 6 maanden een essay, gedichtencyclus of novelle schrijft. De prijs bestaat uit een bedrag van ƒ 12.500,-- waarvan ƒ
5.000,-- voor de schrijver en een budget van ƒ 7.500,-- voor een bibliofiele uitgave. De jury bestond deze keer uit C.O. Jellema (voorzitter), Annie van den Oever en Pauline Sarkar.
Max Niematz, geboren in Tilburg maar sinds 1975 min of meer permanent woonachtig in Oudeschans, heeft al een aantal werken gepubliceerd:


1988

De Bestijging van Popoque


1989

Een Wonder van Morfeus

Vervolg publicaties Max Niematz:


1991

Zielsvrienden


1995

Twee Vreemden in een Bootje


1998

Eilandvrees


1999

Op de Leegte (verschijnt deze zomer)

Max Niematz heeft onder andere Engels en Oudgermanistiek in Amsterdam gestudeerd en veel reizen gemaakt door onder andere Indië, Azië, Noord- en Zuid-Amerika, Afrika en over de Waddenzee.

Eerdere winnaars van het Belcampo Stipendium waren in 1995 Louis Stiller met het Essay "Terug naar Groningen" en in 1997 Nanne Tepper met de Novelle "De avonturen van Hillebilly Veen". De bibliofiele uitgaven worden verzorgd door de Stichting Philip Elchers in Groningen.

'Nu ja', suste Senior, 'Tiedema kneedt de spenen misschien wat vlugger dan ik, geen reden om ruzie met hem te hebben. De een probeert bij het melken overeenstemming te bereiken tussen bestede uren en dagprijs, terwijl de ander rustig melkt, met overleg, meer om de kunstmatige ingreep te verzoenen met de natuur van het dier. Toch is er van rivaliteit geen sprake, eerder van eensgezindheid. Melken is geen ideaal of mooi streven, maar noodzaak, elke dag.' Uit: De Kromzichter fokveedagenVoor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Agnes Delstra, afdeling Bestuurscontacten, 050 - 3164324.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie