Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ministerraad introduceert geintegreerd financieel toezicht

Datum nieuwsfeit: 26-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

RVD/DV

Ministerie van Financiën
Persbericht Ministerraad
26 mei 2000

INTRODUCTIE GE.NTEGREERDE BENADERING VAN HET FINANCI.LE TOEZICHT

De ministerraad heeft ingestemd met de wettelijke fundering voor een geïntegreerd toezicht op banken, verzekeraars, beleggings- en effecteninstellingen, waar dit een breder dan een sectorspecifiek karakter heeft. Dit betreft bijvoorbeeld het toezicht op financiële conglomeraten, het toezicht op adequate informatievoorziening aan de consument van financiële diensten en het toezicht op de integriteit van de financiële dienstverlening. De verantwoordelijkheid voor dit toezicht zullen de Nederlandsche Bank, de Verzekeringskamer en de Stichting Toezicht Effectenverkeer gezamenlijk invullen in het kader van de vorig jaar opgerichte Raad van Financiële Toezichthouders.

Deze benadering is door minister Zalm van Financiën in april 1999 in gang gezet met de nota .Institutionele vormgeving van het toezicht op de financiële marktsector.. Aanleiding is onder meer de vervlechting van financiële producten, waardoor de consument vaak niet meer weet of hij een bancair, verzekerings- of beleggingsproduct koopt. Daarnaast is er de ontwikkeling van financiële conglomeraten, die bankieren, verzekeren en effectenhandel combineren. Door dit wetsvoorstel zullen de drie genoemde toezichthouders zich voortaan niet meer beperken tot uitsluitend hun sectorale invalshoek.

RVD, 26.05.2000

26 mei 00 16:24

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie