Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Actie tegen genetisch gemanipuleerde voeding in Utrecht

Datum nieuwsfeit: 27-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


Actie tegen genetisch gemanipuleerde voeding

Zaterdag 27 mei, Jaarbeurs, Utecht, (09.00- 11.00 uur)

Telkens weer meent de Consumentenbond namens alle consumenten te spreken en neemt daarbij ongevraagd vergaande beslissingen. Dit heeft nu tot gevolg dat onze traditionele voedingsgewassen definitief dreigen te verdwijnen.
Met betrekking tot de introductie van genetisch gemanipuleerde voeding beschuldigen wij de directie en bestuur van de Consumentenbond, samen met politici, overheid en bedrijfsleven ervan de gewone consument, buiten spel te hebben gezet.
Hoe ging dit o.a. in z'n werk?

In 1996 gaf de Consumentenbond, onder voorzitterschap van een ex-marketing man van Unilever, een positief advies tot toelating van genetisch gemanipuleerde soja en stemde in met niet vermelding op het etiket.
De Consumentenbond weet als geen ander dat soja in ca. 60% van onze voeding wordt verwerkt. Dit druiste volstrekt in tegen het belang van de consument.
Dat de Consumentenbond nog steeds als enige maatschappelijke organisatie tegen een voorlopige stopzetting op genetisch gemanipuleerde soja en maïs is gaat eveneens tegen dit belang in. Zaterdag 27 mei komt de Bondsraad het hoogste gezag van de Consumentenbond in Utrecht bijeen. (Dit zijn 100 gewone consumenten zoals u en ik). Wij zullen hen, als medeburgers, op die dag een petitie overhandigen met het verzoek alsnog voor een moratorium (voorlopige stopzetting) te kiezen, zoals door circa 20 andere maatschappelijke organisaties begin 1999 is gevraagd. Alleen de Consumentenbond kan er nog voor zorgen dat gewone niet genetisch gemanipuleerde voeding beschikbaar en betaalbaar blijft. KOMT ALLEN zaterdag 27 mei, Jaarbeurs Utrecht. Van 09.00-11.00 uur.
Deze actie is een initiatief van de Stichting ter Voorkoming Misbruik Genetische Manipulatie (VoMiGEN)
De stichting VoMiGEN is een initiatief van een verontruste burger. Info: 010- 2251433. Fax 010- 2251400. E-mail: (vomigen@wxs.nl) Kenmerk 00195vom 150500.
Donaties zijn welkom. Giro 8072426 t.n.v. VoMiGEN - Rotterdam.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie