Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Onderwijssymposium: 'Eenheid in Verscheidenheid'

Datum nieuwsfeit: 27-05-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Geachte heer, mevrouw,

Hierbij wil ik u graag informeren over het volgende:

Persbijeenkomst
'Eenheid in Verscheidenheid'
zaterdag 27 mei 2000, 17.00 - 18.00 uur
in de Open Schoolgemeenschap Bijlmer, Gulden Kruis 5 te Amsterdam Zuidoost (het symposium zelf is van 09.30 - 17.00 uur)

U kunt hierover meer lezen in bijgevoegd definitief persbericht (in platte vorm). Heeft u nog vragen of wilt u aanvullende informatie ontvangen, neemt u dan gerust contact met ons op.

Jeroen van Seeters
SHANDWICK INTERNATIONAL NEDERLAND
Koninginnegracht 23

2514 AB Den Haag
tel:+31-(0)70-346 3878
fax: +31-(0)70-364 3770


- Persuitnodiging -

Onderwijs en de multiculturele samenleving

Onderwijssymposium 'Eenheid in Verscheidenheid'

Amsterdam, 19 mei 2000 - Onze multiculturele samenleving blijkt ongelijkheid (o.a. leerachterstand, ongelijke kansen op de arbeidsmarkt) en onvoldoende acceptatie en integratie (o.a. onbegrip, cultuurverschillen, vooroordelen) op te leveren. Onderwijs kan, aldus United World Colleges (UWC), Stichting Emergo en Color Me Bad, een essentiële bijdrage leveren aan het doorbreken van deze patronen.

'Langs welke (nieuwe) wegen kan het onderwijs in dit licht een doorslaggevende bijdrage leveren aan integratie en de multiculturele samenleving in Nederland ondersteunen?' Onderwijs met respect voor de verschillen, met oog voor de overeenkomsten en met zin voor maatschappelijke verantwoordelijkheid.

UWC, Stichting Emergo en Color Me Bad organiseren met deze vraagstelling voor 100 genodigden uit diverse disciplines een symposium over onderwijs en de multiculturele samenleving. In aanwezigheid van Z.K.H. Prins Willem-Alexander, leveren beleidsmakers van landelijke en lokale overheden, allochtonen en autochtonen, onderwijzers en leermiddelenontwikkelaars, wetenschappers en ondernemers, een concrete bijdrage aan het beantwoorden van bovengenoemde vraag. Wij zien de meerwaarde van dit symposium vooral in het bij elkaar brengen bovengenoemde disciplines, die normaliter niet samen over dit onderwerp discussiëren.

Dagvoorzitter Mr. P.A. Nouwen zal, tezamen met Adelheid Roosen en Guilly Koster, van de dag een speciale leerervaring maken.

Onmiddellijk na sluiting van de conferentie geeft de organisatie een nadere toelichting aan de pers over de uitkomsten van het symposium.

Wij nodigen u uit voor de persbijeenkomst aansluitend op het symposium:

'Eenheid in Verscheidenheid'
zaterdag 27 mei 2000, 17.00 - 18.00 uur
in de Open Schoolgemeenschap Bijlmer, Gulden Kruis 5 te Amsterdam Zuidoost (het symposium zelf is van 09.30 - 17.00 uur)

Graag vernemen wij van u of u bij deze persbijeenkomst aanwezig wilt zijn. Wilt u zo vriendelijk zijn bijgaande antwoordfax in te vullen en te retourneren aan Shandwick International Nederland.

Met vriendelijke groet,

Namens UWC, Stichting Emergo en Color Me Bad

Jeroen van Seeters
(Shandwick International Nederland)
Tel: 070-346 3878

Bijlage: programma, achtergrond en antwoordfaxBijlage: programma

UWC onderwijssymposium 'Eenheid in verscheidenheid' Open Schoolgemeenschap Bijlmer Amsterdam, 27 mei 2000

09.30 - 09.45 Aankomst deelnemers, ontvangst United World Colleges Nederland, Stichting
Emergo en Color Me Bad

09.45 - 10.15 Koffie, in aanwezigheid van Z.K.H. Prins Willem-Alexander


10.15 - 10.45 Opening door dagvoorzitter Mr. P.A. Nouwen

10.45 - 11.30 'Is de multiculturele samenleving voor het onderwijs een utopie?'
Dhr. Drs. J. van der Aa (wethouder Onderwijs te Amsterdam)
'Ommekeer door uitgaan van mogelijkheden in plaats van problemen' Dhr. Ir. Moh. El Achkar (voorzitter Stichting Tans)


11.30 - 11.45 Uitvoering door leerlingen Open Schoolgemeenschap Bijlmer

11.45 - 12.30 'Waar zit het struikelblok? Wordt er wel goed gemeten (examens) of opgeleid
(onderwijs)?'
Mw. Drs. H. Belliot (voorzitter
deelraad Amsterdam Zuidoost)

'Kennis alleen is niet genoeg. Het belang van ontwikkelen van sociale
netwerken'
Mw. Prof. Dr. A.J.M. Roobeek
(Universiteit van Amsterdam en Nijenrode)


12.30 - 13.15 Aperitief


13.15 - 15.30 Groepsdiscussies o.l.v. groepsleiders (inclusief lunch)

15.30 - 16.30 Paneldiscussie met de groepsleiders o.l.v. de dagvoorzitter

16.30 - 17.00 Afsluiting en slotconclusies gevolgd door informeel samenzijn


17.00 - 18.00 Persbijeenkomst 'Eenheid in verscheidenheid'

Bijlage: achtergrond

United World Colleges, een gemeenschap van tien scholen verspreid over de gehele wereld, geeft jongeren de kans gedurende twee jaar in een uitdagende, multiculturele omgeving een basis te leggen voor een maatschappelijk bewustzijn dat hun verdere leven zal beïnvloeden.

UWC brengt leerlingen in de leeftijd van 16 tot 18 jaar uit alle windstreken samen om gezamenlijk te studeren voor een tweejarige opleiding ter voorbereiding op de Universiteit (Internationaal Baccalaureaat, gelijkgesteld aan VWO). Door samen te studeren en een uitgebreid programma van uitdagende activiteiten aan te gaan, leren de jongeren om onderlinge verschillen te overbruggen, respect voor elkaar's identiteit op te brengen en dienstbaar te zijn aan de samenleving.

Kandidaten voor UWC worden geselecteerd op basis van geschiktheid en motivatie. Door een uitgebreid beurzenstelsel is de selectie en deelname geheel onafhankelijk van de financiële positie van de ouders. United World Colleges Nederland selecteert en financiert ieder jaar de leerlingen uit Nederland die aan dit programma kunnen deelnemen. Oud-president Nelson Mandela en Koningin Noor van Jordanië leiden de internationale organisatie, Z.K.H. de Prins van Oranje is beschermheer van United World Colleges Nederland.

Stichting Emergo richt zich op ondernemers en leiders, zowel de huidige als de toekomstige. De huidige ondernemers en leiders hebben geleerd op welke manier de uiteindelijke verantwoordelijkheid te dragen voor het wel en wee van hun onderneming.

Door deze al dan niet 'harde' leerschool, hebben zij een schat aan ervaringen opgedaan, waaruit zij rijkelijk kunnen putten. Zo weten zij dat het in het belang van het individu en van de onderneming is dat zij een werkomgeving scheppen, waar een ieders kwaliteiten naar boven kunnen komen. Dit is de betekenis van 'Emergo'.

Met als uitgangspunt de beschikbaarheid van een belangrijk stuk praktische levenswijsheid biedt 'Emergo' een platform om die beschikbare kennis en ervaring te vergaren, te delen en daarmee te vermenigvuldigen. 'Emergo' ontwikkelt samen met andere disciplines op het gebied van menselijke waarden een integrale visie op dienend leiderschap. Die visie is gericht op de jonge en hoopvolle leiders van de toekomst. Zij zullen hun eigen weg trachten te vinden in de wereld van vandaag.

Color Me Bad is een groep jonge professionals afkomstig uit diverse culturen die vorig jaar verschillende discussieforums heeft georganiseerd in De Balie. De positieve reacties die daar uit volgden zijn voor de groep reden geweest bij elkaar te blijven om soortgelijke activiteiten te ontwikkelen en te ondersteunen. Color Me Bad ondersteunt het UWC onderwijssymposium door thematische en programmatische inbreng.

Sponsors
Wij zijn zeer erkentelijk dat de volgende organisaties reeds in dit stadium hebben toegezegd dit evenement financieel te zullen ondersteunen:
* M.A.O.C. Gravin van Bylandt Stichting

* Staatsloterij Nederland

* Siemens Nederland N.V.

* Voerman International B.V.

* KPMG

* Stichting Heidemij
Antwoordfax

070 - 3643770

T.a.v. Jeroen van Seeters en
Sunny van Affelen van Saemsfoort
Shandwick International Nederland

S.v.p. in blokletters invullen

Publicatie: ...........................................

Naam:.................................................

Telefoon:..............................................

Fax:....................................................

E-mail:................................................


* Ja, ik zal aanwezig zijn op zaterdag 27 mei 2000 in de Open Schoolgemeenschap Bijlmer bij de persbijeenkomst direct NA het symposium van 17.00 - 18.00 uur


* Ja, ik zal aanwezig zijn op zaterdag 27 mei 2000 in de Open Schoolgemeenschap Bijlmer bij de persbijeenkomst direct NA het symposium vanaf 17.00 uur èn ik wens een individueel interview aan te gaan met de volgende spreker:


* Ja, ik zal aanwezig zijn op zaterdag 27 mei 2000 in de Open Schoolgemeenschap Bijlmer bij het onderwijssymposium 'Eenheid in Verscheidenheid' van 09.30 - 17.00 uur


* Ja, ik wil graag foto's van het onderwijssymposium ontvangen (van o.a. de groepsleiders,
Color Me Bad, Z.K.H. Prins Willem-Alexander)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...