Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Open dag Haags centrum Parnassia over heroïne-onderzoek

Datum nieuwsfeit: 27-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PersberichtDen Haag, 22 mei 2000

Parnassia, psycho-medisch centrum start met heroïne-onderzoek

In juni start Parnassia, psycho-medisch centrum onder de naam Medisch Sociaal Centrum Verslavingszorg Den Haag op het terrein van Parnassia, locatie Albardastraat het medisch wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van heroïneverstrekking. Voor dit onderzoek is semi-permanente huisvesting geplaatst. Begonnen wordt met een beperkt aantal deelnemers, die vooraf een strenge selectie hebben gehad. Op zowel 27 als 30 mei aanstaande is er een open dag voor omwonenden en tevens vindt op 30 mei de officiële opening voor genodigden plaats.

Het programma van de officiële opening ziet er als volgt uit:

15.45 uur

* ontvangst in gebouw Antoniushof, locatie Albardastraat 100
16.00 uur

* welkomstwoord door de heer R. Dirven, sectormanager Drugs, circuit Verslavingszorg, Parnassia

* inleiding door de heer H. Ursum, directeur Ursum Bouw (en verantwoordelijk voor het neerzetten van de huisvesting)
* inleiding door de heer drs. Chr. van der Meer, directeur zorg circuit Verslavingszorg, Parnassia

* inleiding door de heer prof. dr. W. v.d. Brink, hoofd onderzoek Centrale Commissie Behandeling Heroïneverslaafden
16.35 uur

* opening op locatie door mevrouw drs. J. Klijnsma, Wethouder van Welzijn, Volksgezondheid en Emancipatie, gemeente Den Haag. Aansluitend rondleiding door het pand en receptie in gebouw Antoniushof

17.30 uur

* sluiting

Het kabinet en de Tweede Kamer hebben voorgesteld dit medisch-wetenschappelijk onderzoek uit te breiden naar meerdere steden. Aanvankelijk is met pilots gestart in Rotterdam en Amsterdam. De ervaring leert dat daar geen negatieve effecten voor deelnemers en omwonenden zijn opgetreden.
De gemeente Den Haag en het Zorgkantoor Haaglanden hebben Parnassia, psycho-medisch centrum verzocht dit onderzoek uit te voeren onder toezicht van de Centrale Commissie Behandeling Heroïneverslaafden.Parnassia logo

Uitnodiging voor de pers
U bent van harte welkom op het officiële opening. Hiertoe kunt u zich op 30 mei as. vanaf 15.45 uur melden bij Erica Holtheijer van de productgroep Communicatie van Parnassia aan de persbalie in Antoniushof, locatie Albardastraat 100. Voor vragen vooraf kunt u terecht bij de productgroep Communicatie, telefoonnummer: 070 - 391 6775.


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie