Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland

Datum nieuwsfeit: 27-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 29-05-2000 Politieberichten van 26/5(13.00 uur) t/m 27/5 (13.00 uur)

Oosterzee: aanrijding met uitsluitend materiële schade Een 31-jarige automobilist uit Oosterzee reed vrijdagochtend om 11.00 uur vanuit Oosterzee naar de Rijksweg A6. Voor hem rijden een vrachtwagen, bestuurd door een 50-jarige man uit Lemmer, alsmede een kraan, bestuurd door een 34-jarige man uit Sondel. Bij het naderen van de kruising Herenweg Buren probeert de automobilist uit Oosterzee de vrachtwagen in te halen. Pas toen de automobilist naast de vrachtwagen reed, zag hij dat daarvoor nog een kraan reed. Deze wilde op het kruispunt linksaf slaan en had de richtingaanwijzer naar links in werking. De bestuurder van de kraan probeert nog af te remmen tijdens het linksaf slaan, evenals de automobilist uit Oosterzee. Deze laatste kan de kraan nog wel ontwijken, maar door de scherpe stuurmanoeuvre raakt de automobilist via de berm in de sloot. De auto had waterschade. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

Joure: waarschuwingen en bekeuringen
Vrijdagmiddag zijn 15 waarschuwingen uitgedeeld op de Sinnebuorren voor het niet gebruikmaken van de blauwe schijf. Daarnaast zijn tussen 16.00 en 16.30 uur vijf bekeuringen uitgedeeld op de Harddraverweg, het D.E. plein en de Midstraat aan bestuurders die geen schijf voor het raam hadden liggen. Twee bekeuringen zijn uitgedeeld omdat de juiste tijd niet op het schijfje was gedraaid.

Leeuwarden: rijden na veroordeling
Vrijdagochtend werd een 33-jarige inwoner van Leeuwarden door de politierechter te Leeuwarden voor het rijden tijdens rijontzegging en een ongeldig verklaard rijbewijs veroordeeld tot een werkstraf van 100 uur. Tijdens de terechtzitting verklaarde de Leeuwarder gewoon te zullen blijven rijden. Tien minuten na de terechtzitting zag de politie dat de net veroordeelde man de parkeergarage op het Zaailand verliet, achter het stuur zittend van zijn auto. Hij werd aangehouden. De auto is, op last van de officier van justitie, in beslag genomen.
Leeuwarden: inbraak auto
Vrijdagmiddag is aan het Ruiterskwartier in een auto ingebroken. Een deur van de auto is opengebroken. Ontvreemd werden onder andere een gsm en een radio. Een 19-jarige inwoner van Joure heeft aangifte gedaan.

Dearsum: fietser gewond
Vrijdagmiddag reed een 17-jarige fietser uit Wiuwert over het fietspad naast de Froonackerdyk. Hij kwam vanuit de richting Dearsum. Bij de eerste afslag naar het dorp Wiuwert wilde hij rechtsaf slaan en vanaf het fietspad de Froonackerdyk oversteken. De fietser liet daarbij een auto, vanuit de richting Winsum, voorgaan en stak daarna over. Een auto, komende uit de richting Dearsum, werd door de fietser te laat opgemerkt. De automobilist, een 30-jarige inwoner uit Berlikum, heeft volop geremd, maar botste toch tegen de achterzijde van de fiets. De jongen uit Wiuwert is met letsel overgebracht naar het ziekenhuis te Sneek.

Noardburgum: brand hanghok
Vrijdagmiddag kreeg de meldkamer een melding van een brand bij de jeudsoos aan de Rijksstraatweg in Noardburgum. Ter plaatse bleek dat het hanghok op het terrein van de jeudsoos in brand stond. Het bleek dat een 15-jarige inwoonster van Noardburgum een papiertje in brand stak en dit op de zitbank liet vallen. Hierdoor werd de brand groter. Getracht is nog de brand met een telefoonboek te blussen, maar dit mocht niet baten. De drie betrokken jeugdigen kozen daarop het hazenpad. Door derden is de brandweer gewaarschuwd.
Drachtstercompagnie: aanrijding met letsel
Vrijdag omstreeks 19.15 uur vond een aanrijding plaats op de kruising Folgersterloane W. Petswei. Een 21-jarige inwoner van Ureterp reed over de Folgersterloane in de richting van Drachten. Een 28-jarige inwoner van Drachtstercompagnie, rijdend op een tractor, wilde de Folgersterloane oprijden in de richting van Houtigehage. Hij liet eerst een van rechts komende vrachtwagen voor en reed de kruising op. Hij zag de van links komende personenwagen niet of te laat. Deze reed tegen het achterwiel van de vrachtwagen. De 21-jarige automobilist is naar het ziekenhuis in Drachten vervoerd.

Leeuwarden: inbraak woning
Vrijdagavond is ingebroken in een woning aan de Ulbe van Houtenwei. Onder andere geluidsapparatuur is ontvreemd. De technische recherche zal een onderzoek uitvoeren. Een 53-jarige vrouw uit Leeuwarden heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: in de sloot met drank op
Zaterdagochtend omstreeks 0.45 uur raakte een auto in de sloot aan de Drachtsterweg. De 26-jarige bestuurder uit Goutum bleek te hebben gedronken. Aan het bureau in Leeuwarden blies hij 765 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 9 uur.
Oosterwolde: rijden met drank
Onder het toeziend oog van de politie maakte een 22-jarige inwoner van Oosterwolde op de Nanningabrug zaterdagochtend omstreeks 02.15 uur een 180 gradenslip. Op het bureau blies de automobilist 365 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur.

Zandhuizen: alcomobilist aangehouden
Toen de politie zaterdagochtend om 02.15 uur een 19-jarige inwoner uit Boijl wilde aanhouden op de Madenweg gaf deze volgas. Na circa twee kilometer lukte het de politie de automobilist aan de kant te zetten. Hij bleek te hebben gedronken en blies 235 ug/l. Er is proces-verbaal opgemakt voor het rijden onder invloed, alsmede een mini proces-verbaal voor het negeren van een stopteken.
Appelscha: rijden met drank op
Om 03.00 uur werd een 39-jarige inwoner uit Oosterwolde aangehouden op de Bosberg. Aan het bureau te Oosterwolde blies de man 430 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van vier uur.

Leeuwarden: met drank op tegen knipperlichtinstallatie Zaterdagochtend om 03.20 uur trof de politie een auto aan op de Oostergoweg. De auto stond geparkeerd tegen de knipperlichtinstallatie van de spoorwegovergang. De bestuurder, een 36-jarige inwoner van Terherne, had gedronken. Op het bureau blies hij 345 ug/l. Tevens had de verdachte nog een boete openstaan van 492 gulden. Hij heeft dit bedrag met de pin betaald.

Leeuwarden: rijden met drank
Zaterdag omstreeks 04.05 uur werd aan de Gebroeders Wierdastraat een 24-jarige automobilist uit Wanswerd aangehouden. Op het bureau blies de verdachte 710 ug/l. Het rijbewijs van de verdachte werd ingevorderd, tevens kreeg hij een rijverbod van 8 uur.
Drachten: rijden onder invloed
Zaterdag omstreeks 04.55 uur werd aan de Zuiderdwarsvaart een 29-jarige automobilist uit Drachten aangehouden. Op het bureau blies de verdachte 275 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van een uur.
Makkum: aanrijding met drank
Vrijdagmiddag reed een 32-jarige inwoner uit Idsegahuizum over de Holle Poarte, vanaf de rotonde richting Makkum. Hij reed circa 15 kilometer per uur. Terwijl hij de rotonde stapvoets nam zag hij een auto, bestuurd door een 28-jarige inwoner van Makkum, met grote snelheid naderen. Een ongeluk was het gevolg. Er was geen persoonlijk letsel. Beide wagens zijn weggesleept. De inwoner van Makkum blies op het bureau van Sneek 780 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd.
Wijnaldum: eenzijdig ongeval met zwaar letsel
Zaterdagochtend raakte een 31-jarige inwoner van Harlingen, komend uit de richting Harlingen, door nog onbekende oorzaak op de Haulewei van de weg. Hij botste tegen een westelijk van de Haulewei staande boerderij. De voorgevel van de boerderij werd daardoor ontzet en de ramen werden vernield. De bestuurder raakte zwaar gewond en is, na eerst na het MCL Zuid in Leeuwarden te zijn vervoerd, overgebracht naar het AZG te Groningen. De Verkeerstechnische dienst van de politie Friesland heeft een onderzoek ingesteld.

Dokkum: dode bij brand
Bij een woningbrand aan de Op de keppels is de 46-jarige Alberdina Foekje Bosch om het leven gekomen. Zaterdagochtend omstreeks 01.00 uur kwam bij de meldkamer de melding binnen van een brand aan Op de keppels. De brandweer, die reeds ter plaats was, had de vrouw onmiddellijk uit de woning gehaald en geprobeerd haar te reanimeren. Vervolgens is het slachtoffer naar ziekenhuis De Sionsberg te Dokkum vervoerd. Het bleek dat ze door verstikking om het leven is gekomen. De woonkamer was zwaar beschadigd. De technische recherche zal de brand onderzoeken.

Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...