Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland

Datum nieuwsfeit: 27-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 29-05-2000 Politieberichten van 26/5(13.00 uur) t/m 27/5 (13.00 uur)

Oosterzee: aanrijding met uitsluitend materiële schade Een 31-jarige automobilist uit Oosterzee reed vrijdagochtend om 11.00 uur vanuit Oosterzee naar de Rijksweg A6. Voor hem rijden een vrachtwagen, bestuurd door een 50-jarige man uit Lemmer, alsmede een kraan, bestuurd door een 34-jarige man uit Sondel. Bij het naderen van de kruising Herenweg Buren probeert de automobilist uit Oosterzee de vrachtwagen in te halen. Pas toen de automobilist naast de vrachtwagen reed, zag hij dat daarvoor nog een kraan reed. Deze wilde op het kruispunt linksaf slaan en had de richtingaanwijzer naar links in werking. De bestuurder van de kraan probeert nog af te remmen tijdens het linksaf slaan, evenals de automobilist uit Oosterzee. Deze laatste kan de kraan nog wel ontwijken, maar door de scherpe stuurmanoeuvre raakt de automobilist via de berm in de sloot. De auto had waterschade. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

Joure: waarschuwingen en bekeuringen
Vrijdagmiddag zijn 15 waarschuwingen uitgedeeld op de Sinnebuorren voor het niet gebruikmaken van de blauwe schijf. Daarnaast zijn tussen 16.00 en 16.30 uur vijf bekeuringen uitgedeeld op de Harddraverweg, het D.E. plein en de Midstraat aan bestuurders die geen schijf voor het raam hadden liggen. Twee bekeuringen zijn uitgedeeld omdat de juiste tijd niet op het schijfje was gedraaid.

Leeuwarden: rijden na veroordeling
Vrijdagochtend werd een 33-jarige inwoner van Leeuwarden door de politierechter te Leeuwarden voor het rijden tijdens rijontzegging en een ongeldig verklaard rijbewijs veroordeeld tot een werkstraf van 100 uur. Tijdens de terechtzitting verklaarde de Leeuwarder gewoon te zullen blijven rijden. Tien minuten na de terechtzitting zag de politie dat de net veroordeelde man de parkeergarage op het Zaailand verliet, achter het stuur zittend van zijn auto. Hij werd aangehouden. De auto is, op last van de officier van justitie, in beslag genomen.
Leeuwarden: inbraak auto
Vrijdagmiddag is aan het Ruiterskwartier in een auto ingebroken. Een deur van de auto is opengebroken. Ontvreemd werden onder andere een gsm en een radio. Een 19-jarige inwoner van Joure heeft aangifte gedaan.

Dearsum: fietser gewond
Vrijdagmiddag reed een 17-jarige fietser uit Wiuwert over het fietspad naast de Froonackerdyk. Hij kwam vanuit de richting Dearsum. Bij de eerste afslag naar het dorp Wiuwert wilde hij rechtsaf slaan en vanaf het fietspad de Froonackerdyk oversteken. De fietser liet daarbij een auto, vanuit de richting Winsum, voorgaan en stak daarna over. Een auto, komende uit de richting Dearsum, werd door de fietser te laat opgemerkt. De automobilist, een 30-jarige inwoner uit Berlikum, heeft volop geremd, maar botste toch tegen de achterzijde van de fiets. De jongen uit Wiuwert is met letsel overgebracht naar het ziekenhuis te Sneek.

Noardburgum: brand hanghok
Vrijdagmiddag kreeg de meldkamer een melding van een brand bij de jeudsoos aan de Rijksstraatweg in Noardburgum. Ter plaatse bleek dat het hanghok op het terrein van de jeudsoos in brand stond. Het bleek dat een 15-jarige inwoonster van Noardburgum een papiertje in brand stak en dit op de zitbank liet vallen. Hierdoor werd de brand groter. Getracht is nog de brand met een telefoonboek te blussen, maar dit mocht niet baten. De drie betrokken jeugdigen kozen daarop het hazenpad. Door derden is de brandweer gewaarschuwd.
Drachtstercompagnie: aanrijding met letsel
Vrijdag omstreeks 19.15 uur vond een aanrijding plaats op de kruising Folgersterloane W. Petswei. Een 21-jarige inwoner van Ureterp reed over de Folgersterloane in de richting van Drachten. Een 28-jarige inwoner van Drachtstercompagnie, rijdend op een tractor, wilde de Folgersterloane oprijden in de richting van Houtigehage. Hij liet eerst een van rechts komende vrachtwagen voor en reed de kruising op. Hij zag de van links komende personenwagen niet of te laat. Deze reed tegen het achterwiel van de vrachtwagen. De 21-jarige automobilist is naar het ziekenhuis in Drachten vervoerd.

Leeuwarden: inbraak woning
Vrijdagavond is ingebroken in een woning aan de Ulbe van Houtenwei. Onder andere geluidsapparatuur is ontvreemd. De technische recherche zal een onderzoek uitvoeren. Een 53-jarige vrouw uit Leeuwarden heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: in de sloot met drank op
Zaterdagochtend omstreeks 0.45 uur raakte een auto in de sloot aan de Drachtsterweg. De 26-jarige bestuurder uit Goutum bleek te hebben gedronken. Aan het bureau in Leeuwarden blies hij 765 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 9 uur.
Oosterwolde: rijden met drank
Onder het toeziend oog van de politie maakte een 22-jarige inwoner van Oosterwolde op de Nanningabrug zaterdagochtend omstreeks 02.15 uur een 180 gradenslip. Op het bureau blies de automobilist 365 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur.

Zandhuizen: alcomobilist aangehouden
Toen de politie zaterdagochtend om 02.15 uur een 19-jarige inwoner uit Boijl wilde aanhouden op de Madenweg gaf deze volgas. Na circa twee kilometer lukte het de politie de automobilist aan de kant te zetten. Hij bleek te hebben gedronken en blies 235 ug/l. Er is proces-verbaal opgemakt voor het rijden onder invloed, alsmede een mini proces-verbaal voor het negeren van een stopteken.
Appelscha: rijden met drank op
Om 03.00 uur werd een 39-jarige inwoner uit Oosterwolde aangehouden op de Bosberg. Aan het bureau te Oosterwolde blies de man 430 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van vier uur.

Leeuwarden: met drank op tegen knipperlichtinstallatie Zaterdagochtend om 03.20 uur trof de politie een auto aan op de Oostergoweg. De auto stond geparkeerd tegen de knipperlichtinstallatie van de spoorwegovergang. De bestuurder, een 36-jarige inwoner van Terherne, had gedronken. Op het bureau blies hij 345 ug/l. Tevens had de verdachte nog een boete openstaan van 492 gulden. Hij heeft dit bedrag met de pin betaald.

Leeuwarden: rijden met drank
Zaterdag omstreeks 04.05 uur werd aan de Gebroeders Wierdastraat een 24-jarige automobilist uit Wanswerd aangehouden. Op het bureau blies de verdachte 710 ug/l. Het rijbewijs van de verdachte werd ingevorderd, tevens kreeg hij een rijverbod van 8 uur.
Drachten: rijden onder invloed
Zaterdag omstreeks 04.55 uur werd aan de Zuiderdwarsvaart een 29-jarige automobilist uit Drachten aangehouden. Op het bureau blies de verdachte 275 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van een uur.
Makkum: aanrijding met drank
Vrijdagmiddag reed een 32-jarige inwoner uit Idsegahuizum over de Holle Poarte, vanaf de rotonde richting Makkum. Hij reed circa 15 kilometer per uur. Terwijl hij de rotonde stapvoets nam zag hij een auto, bestuurd door een 28-jarige inwoner van Makkum, met grote snelheid naderen. Een ongeluk was het gevolg. Er was geen persoonlijk letsel. Beide wagens zijn weggesleept. De inwoner van Makkum blies op het bureau van Sneek 780 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd.
Wijnaldum: eenzijdig ongeval met zwaar letsel
Zaterdagochtend raakte een 31-jarige inwoner van Harlingen, komend uit de richting Harlingen, door nog onbekende oorzaak op de Haulewei van de weg. Hij botste tegen een westelijk van de Haulewei staande boerderij. De voorgevel van de boerderij werd daardoor ontzet en de ramen werden vernield. De bestuurder raakte zwaar gewond en is, na eerst na het MCL Zuid in Leeuwarden te zijn vervoerd, overgebracht naar het AZG te Groningen. De Verkeerstechnische dienst van de politie Friesland heeft een onderzoek ingesteld.

Dokkum: dode bij brand
Bij een woningbrand aan de Op de keppels is de 46-jarige Alberdina Foekje Bosch om het leven gekomen. Zaterdagochtend omstreeks 01.00 uur kwam bij de meldkamer de melding binnen van een brand aan Op de keppels. De brandweer, die reeds ter plaats was, had de vrouw onmiddellijk uit de woning gehaald en geprobeerd haar te reanimeren. Vervolgens is het slachtoffer naar ziekenhuis De Sionsberg te Dokkum vervoerd. Het bleek dat ze door verstikking om het leven is gekomen. De woonkamer was zwaar beschadigd. De technische recherche zal de brand onderzoeken.

Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie