Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Mark Breijer gemotiveerd voor ELE-rally

Datum nieuwsfeit: 27-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


Mark Breijer gemotiveerd voor ELE-rally
Na zijn tegenvallende resultaat door een aantal mechanische problemen met de Subaru WRC, is Mark Breijer gebrand op een aansprekend resultaat hier rond ELE-city, Veldhoven. De problemen met de aandrijflijn moeten nu uit de weg geruimd zijn na een grondige check-up bij Prodrive in Engeland.

Het probleem bleek te zitten in de lengte van de aandrijfassen. De assen aan de voortrein waren te kort. En de achterste steekas bleek te zijn gesneuveld door een verkeerde uitlijning. "Zo zie je maar weer, deze hightech World Rally Car vereist een volledig andere aanpak dan de Escort, maar we hopen de problemen nu goed onder controle te hebben. Ik ben in elk geval blij dat de oorzaak van de breuken is gevonden.

We kunnen ons nu weer volledig op het rijden concentreren." Aldus een zelfverzekerde Breijer. Die concentratie zal absoluut onmisbaar zijn in de strijd tegen zijn sterke opponenten. Erik Wevers blaakt momenteel van het zelfvertrouwen na zijn winst in Zuiderzeerally en zijn eerste plaats in het INRK tijdens de Tour de Luxembourg. Andere grote concurrent Rocco Theunissen rijdt momenteel ook supersterk en de verwachting is dan ook dat de strijd zal gaan tussen de beide WRC's van Breijer en Theunissen en de 'oude' Celica van Wevers. Hans van Goor kijkt reikhalzend uit naar het duel dat in Luxembourg nooit echt los kwam. "We hebben in Luxemburg eigenlijk alleen maar problemen gehad en op de spaarzame momenten dat het even goed draaide konden we met de snelsten mee. Ik ben ervan overtuigd dat we dat hier ook kunnen." Het team is niet voor niets vice-kampioen en zal er alles aan doen om die plaats te verbeteren.

De Subaru zal met startnummer 2 om 12.00 uur klaar staan voor het startpodium bij het congrescentrum Koningshof in Veldhoven. Rocco Theunissen mag als eerste over de proeven en heeft het voordeel dat de onverharde wegen er nog relatief strak bij zullen liggen. Maar geheel volgens ELE-traditie zullen de weergoden hier rond Eindhoven er alles aan doen om die paden in modderpoelen te veranderen. Ook dit jaar lijkt Pluvius zich weer met het de strijd te moeten bemoeien. Het KNMI voorspeld niet veel goeds: Storm en regen. De bandenkeuzes zullen van cruciaal belang worden, hetgeen de strijd er alleen maar interessanter op zal maken. Het meest tactische team zal hier wel eens voor verrassingen kunnen gaan zorgen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie